Hokejistov Slovenska čaká v Rige duel proti domácim: Neuveríte, ale Lotyšov sme ešte nezdolali!

Veľmi dôležitý zápas! Slovenskí hokejisti nastúpia dnes o 19.20 h na svoje druhé vystúpenie v B-skupine v Rige. Ich súperom bude domáci ...
  • Zdroj: TASR

Veľmi dôležitý zápas! Slovenskí hokejisti nastúpia dnes o 19.20 h na svoje druhé vystúpenie v B-skupine v Rige. Ich súperom bude domáci výber. A to sa teraz podržte. Lotyši sú doposiaľ jediná krajina, ktorú sme v ére samostatnosti na MS ešte nikdy nezdolali. Čo na to bývalý obranca Milan Jurčina (40) a ako vidí naše šance?

Slováci nemali veľmi veľa času na oddych. Vlastne iba pár hodín, pretože už dnes ich čakajú Lotyši. Tento duel jednoducho musíme zvládnuť, pretože je veľmi dôležitý na ceste za postupom do štvrťfinále.

FOTOGALÉRIA: Milan Jurčina

Neuveríte, ale ak vyhráme, bude to iba prvý triumf Slovenska na MS s týmto protivníkom. Trikrát sme s nimi hrali, a trikrát prehrali - a to v rokoch 1997, 2013 a 2017.

Slováci sa pripravujú na prvý zápas.
Tatar stále otázny: V akej zostave budeme hrať proti Lotyšom? Zobraziť článok

„To som vôbec netušil. Viem, že na MS vo Fínsku 2013 som bol na turnaji, ale to, že sme prehrali 3:5, si nespomínam. Je teda konečne načase zdolať tohto súpera,“ vyjadril sa pre Nový Čas bývalý obranca Milan Jurčina, ktorý v minulosti obliekal aj dres Dinama Riga v KHL.

„Ale pozor. Lotyšov rozhodne netreba podceniť. Bude to veľmi ťažký a náročný súboj. Aj oni vedia, že ak s nami vyhrajú, tak majú väčšiu šancu na postup do štvrťfinále. Viem, že im prišlo viacero hráčov z Európy, takže svoju silu majú. Navyše ich bude hnať plná hala,“ pokračoval Milan, ktorý túto sezónu ukončil aktívnu kariéru.

„Musíme hrať disciplinovane a veci na ľade zbytočne nekomplikovať. Bude to vyrovnaný boj, ale verím, že to zvládneme a získame dôležité body,“ dodal Jurčina.

Slovensko - Lotyšsko na MS
2017 SR - Lotyšsko 1:3
2013 SR - Lotyšsko 3:5
1997 SR - Lotyšsko 4:5

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});