Najlepší slovenský florbalista popri športe ešte aj pracuje: Dudovič s vytúženým titulom na tretí pokus

Po dvoch finálových nezdaroch dosiahol vytúžený majstrovský titul. Najlepší slovenský florbalista Michal Dudovič (24) sa stal v tejto ...
  • Zdroj: SV Wiler-Ersigen

Po dvoch finálových nezdaroch dosiahol vytúžený majstrovský titul. Najlepší slovenský florbalista Michal Dudovič (24) sa stal v tejto sezóne majstrom švajčiarskej Prime League a okrem toho aj najproduktívnejším hráčom play-off. V 13 zápasoch dosiahol 23 bodov (15 + 8).

FOTOGALÉRIA: Michal Dudovič

Vo švajčiarskom klube SV Wiler-Ersigen pôsobí odchovanec FaBK ATU Košice už od svojich 18 rokov. Klubu sa upísal v januári 2017. Dovtedy pôsobil v materskom klube, ktorý založil jeho otec Juraj. Zisk titulu v kvalitnej švajčiarskej lige a honor najproduktívnejšieho hráča play-off kladie Košičan vo svojej doterajšej kariére na najvyššie miesto.

„Sezónu poznačila výmena trénera v jej priebehu, pričom zvykať si v strede sezóny na nový systém chvíľu trvá. Neskôr sme sa však ako tím zomkli a v play-off sme dokázali svoju silu, najmä v defenzíve, pričom sme dokázali dotiahnuť do víťazného konca dôležité stretnutia a dokráčali až do finále, kde to bola lotéria,“ zhodnotil sezónu Dudovič. 

ČEREŠNIČKA NA TORTE

Pristavil sa aj pri Superfinále, ktoré sa hrá na jeden duel. „Ak mám byť úprimný, nemyslím si, že je to športovo férové, pretože v stretnutí sa môže stať naozaj hocičo a keď zlyháte, celosezónne úsilie je zrazu fuč. Klasická séria na štyri stretnutia by bola viac férová." 

Dudovičov tím mal za cieľ účasť v Superfinále: „V poslednom období dochádza v mužstve k výmene generácií, zisk titulu nie je pre nás samozrejmosťou. Áno, predčilo to očakávania a je čerešničkou na torte po vydarenej sezóne."

Fanúšikovia Liverpoolu vypískali hymnu na počesť kráľa Karola III.
Spravili to znovu: Fanúšikovia Liverpoolu vypískali hymnu na počesť kráľa Zobraziť článok

VEĽKÉ OSLAVY

Je spokojný aj s dôverou trénerov, ktorú mu dali na palubovke. „Počas celej sezóny som sa cítil dobre, a to aj vďaka podpore a dôvere trénerov. Som tu šiesty rok a všetko, čo som tu dosiahol, som si musel vybojovať vrátane miesta v zostave. Celkovo hodnotím sezónu aj z osobnej stránky za mimoriadne dobrú, za čo vďačím aj poctivej predsezónnej príprave." 

Oslavy titulu boli podľa Dudoviča veľkolepé. „Trvajú dlho. Po dvoch prehratých finále za sebou sú tie oslavy o to väčšie a myslím si, že sme si ich všetci užili.“

V klube na šiel neporovnateľné podmienky v porovnaní so Slovenskom, no napriek tomu popri florbale pracuje. Vo Švajčiarsku bude pokračovať aj v budúcej sezóne, hoci koketoval s ponukami z Fínska a Švédska.

Úprimná radosť Petry Vlhovej v cieli.
Jasnej definitívne odklepli preteky SP: Vlhová vo vlastnej obývačke! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});