Nikto ho nepoznal, teraz zvýšil svoje šance na draft NHL: Hral excelentne a výborne sekundoval Dvorskému

Slovenský hokejový útočník Juraj Pekarčík (17) naplno využil účasť na aprílových majstrovstvách sveta hráčov tejto vekovej kategórie ...
  • Zdroj: iihf.com

Slovenský hokejový útočník Juraj Pekarčík (17) naplno využil účasť na aprílových majstrovstvách sveta hráčov tejto vekovej kategórie vo Švajčiarsku na to, aby dal o sebe vedieť hokejovým skautom pred tohtoročným draftom nováčikov do zámorskej NHL.

Expert Tony Ferrari z magazínu The Hockey News zaradil 17-ročného rodáka z Trstenej medzi hráčov, ktorí na šampionáte zvýšili svoje šance na to, že si ich vyberie niektorý z klubov profiligy.

Pekarčík bol na turnaji druhý najproduktívnejší Slovák po Daliborovi Dvorskom, v siedmich zápasoch nazbieral desať bodov za tri góly a sedem asistencií. "Slováci potrebovali niekoho, kto bude v ofenzíve sekundovať Dvorskému. Pekarčík sa toho zhostil viac než dobre a hral excelentne. Ukázal svoje schopnosti prihrávať a zakladať akcie. Posielal puky do stredu klziska, čo bolo pre tím kľúčové najmä v presilovkách. Jeho status pred draftom sa zmenil z relatívne neznámeho hráča na možnú voľbu v treťom či štvrtom kole," napísal Ferrari o úradujúcom víťazovi Kontinentálneho pohára s HK Nitra.

Odborník zaradil medzi hokejistov, ktorí si na MS osemnástok zlepšili pozíciu pred draftom, aj ďalších dvoch Slovákov - brankára Samuela Urbana a útočníka Adama Cedza.

Bližšie sa im však nevenoval. Pekarčík obsadil 41. miesto v konečnom preddraftovom rebríčku Centrálneho skautingu NHL medzi korčuliarmi pôsobiacimi v Európe. Pre porovnanie, Dvorský v ňom skončil tretí a dlhodobo patrí medzi adeptov na umiestnenie v prvej desiatke na drafte.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});