Dvorský zažiaril pred vedením Montrealu a ohúril experta: Lepší ako McDavid, Pastrňák a Draisaitl dohromady!

Slovenský útočník Dalibor Dvorský (17) zažiaril pred vrcholnými predstaviteľmi klubu Montreal Canadiens a ohúril zámorského experta, ...
  • Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Slovenský útočník Dalibor Dvorský (17) zažiaril pred vrcholnými predstaviteľmi klubu Montreal Canadiens a ohúril zámorského experta, bývalého skauta NHL. Je lepší ako Connor McDavid, David Pastrňák a Leon Draisaitl dohromady!

Útočník Dalibor Dvorský ukázal, prečo je v prognózach zámorských expertov a skautov nádejou do elitnej desiatky tohtoročného draftu NHL. Režíroval senzačnú štvrťfinálovú výhru Slovenska proti Fínsku (3:2) jedným gólom a dvoma asistenciami na majstrovstvách sveta do 18 rokov vo Švajčiarsku. Toto predstavenie predviedol priamo pred zrakmi ľudí z vedenia Montrealu Canadiens. Zápas sledovali v hľadisku generálny manažér kanadského klubu Kent Hughes a riaditeľ amatérskeho skautingu Martin Lapointe.

Montreal má v 1. kole výberu nováčikov až dve voľby a bolo by skutočne zaujímavé, ak by siahol tento klub po ďalšom slovenskom hokejistovi. Vlani si v úvodnom kole vybral dvojicu jeho krajanov Juraja Slafkovského a Filipa Mešára.

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov Tibor Tartaľ počas stretnutia hokejovej reprezentácie SR do 18 rokov pred odjazdom na majstrovstvá sveta.
Tréner Tartaľ pred semifinále s USA: Čo bude kľúčové v zápase o finále? Zobraziť článok

Senzačné výkony Dalibora Dvorského na MS18 neušli pozornosti ani bývalému skautovi NHL a odborníkovi na mladé nádeje a dianie v organizácii Montrealu Canadiens Grantovi McCaggovi. Ten upozornil na zaujímavý fakt, ktorý len dokazuje Dvorského výnimočné kvality.

„Traja najlepší strelci NHL Pastrňák, McDavid a Draisaitl dokopy strelili 12 gólov v tridsiatich zápasoch na MS18. Dvorský v deviatich zápasoch do 18 rokov (MS a Hlinka Gretzky Cup) doteraz strelil 13 gólov a predvádza kvalitnú, obojsmernú hru. Vyzerá úžasne," napísal McCagg v príspevku na sociálnej sieti twitter.

Keďže to písal ešte pred štvrťfinálovým zápasom s Fínskom, jeho štatistiku musíme aktualizovať. McCagg rátal Hlinka Gretzky Cup zo sezóny 2021-22, kedy Slováci získali striebro a Dvorský bol s ôsmimi gólmi najlepším strelcom. A k tomu počítal aj doterajšie výkony na MS18 vo Švajčiarsku. Ak to spočítame, tak Dvorský už má na konte 14 gólov v desiatich dueloch.

Okrem toho dominuje aj v iných ukazovateľoch, ako napríklad počet vstupov do útočného pásma alebo v držaní puku na hokejke. Zdá sa, že po Slafkovskom Slovensku vyrastá ďalšia potenciálna hviezda NHL.

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});