Šťastný sa musí Golonkovi ospravedlniť! Zastal som sa ich, keď boli všetci pokakaní, odkázal Jozef

Prehnal to so silnými vyhláseniami a teraz sa musí ospravedlniť! Dlhotrvajúci spor dvoch slovenských hokejových legiend ukončil až Najvyšší ...

Prehnal to so silnými vyhláseniami a teraz sa musí ospravedlniť! Dlhotrvajúci spor dvoch slovenských hokejových legiend ukončil až Najvyšší súd Slovenskej republiky.

Fotogaléria

Žiletka: Zastal som sa ich, keď boli všetci pokakaní

Slávny slovenský hokejista, ktorý patril k hviezdam svetového hokeja v drese Slovana a ČSSR, čakal na verdikt súdu roky. Ako vníma Jozef Golonka, ktorého prezývali Žiletka verdikt Najvyššieho súdu SR a prečo ho slová Petra Šťastného tak veľmi rozhorčili?

Máte po rozhodnutí Najvyššieho súdu horúcu linku?

Akurát odišli z môjho domu hasiči a penou mi telefón zahasili. Vravím im, nebláznite, mobil mi zamrzne a ako budem volať ďalej (smiech)... 

Ale teraz vážne, čo vravíte na verdikt Najvyššieho súdu SR?

Je to pre mňa i moju rodinu obrovské zadosťučinenie. Vôbec tu nejde o peňažnú kompenzáciu, nechcem peniaze, to v žiadnom prípade. Ide o očistenie môjho mena a moju česť. Ak taká osobnosť, ako je Peter Šťastný, vysloví takéto slová i vyjadrenia na moju osobu, tak veľa ľudí tomu uverí, alebo o tom začne debatovať. Preto som to v roku 2013 dal na súd, aby sa veci uviedli na pravú mieru. Vyhral som prvý, následne ďalší súd, ale druhá strana sa vždy odvolala. Teším sa, že teraz Najvyšší súd takto rozhodol a je to už nemenné.

Takže hreje to na srdiečku?

Samozrejme. Nemôže sa veľký človek a skvelý hokejista takto pustiť do ďalšieho výborného hokejistu, ktorý, mimochodom, získal viac medailí ako on! A urobil viac pre československý a slovenský hokej, pretože sa vrátil do tejto krajiny a platil tu svoje dane. Všetky moje príjmy, ktoré som mal v cudzine, boli doma zdanené. A ľudia, ktorí emigrujú, si dovolia takto osočovať nehoráznymi slovami, že som bol komunista a eštebák... To je trochu silná káva. Naozaj je to pre mňa zadosťučinenie po desiatich rokoch, navyše, môj vnuk má akurát dnes desať rokov, takže aj to je určitá symbolika.

Kto vám to vlastne oznámil?

Médiá, pretože moja právnička je v zahraničí.

Aj ste za tých desať rokov boli v kontakte so Šťastným?

Nie, absolútne. Ja s tým pánom nemám o čom hovoriť! A to som bol jediný človek, ktorý sa bratov Šťastných, keď emigrovali do zámoria, zastal. Všetci boli vtedy pokakaní. Ja som do denníka Práca povedal, že im mali umožniť ofi­ciálne odísť do zahraničia. A on sa za odmenu bude takto o mne vyjadrovať. To teda nie. Nech si žije svoj život v zahraničí, prajem jeho rodine, nech sú zdraví, ale nech sa nestará do druhých!

Súd rozhodol, že sa vám musí písomne ospravedlniť, inak zaplatí pokutu. Urobí tak podľa vás?

Nielenže sa má verejne ospravedlniť, on sa musí ospravedlniť vo všetkých médiách, kde to bolo uverejnené. Ale ja nie som právnik, to nechám na nich. Keď to nesplní, nech dostane patričný trest. Mňa teší, že som sa dočkal po rokoch spravodlivosti a ľudia sa dozvedeli, kde je pravda.

Juraj Slafkovský.
Slafkovský musí schudnúť, ako nováčik zlyhal: Juraj schytal tvrdú kritiku! Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});