Útočník Košíc Marek Bartánus zdvihol už šiesty raz pohár nad hlavu: Každý titul má iný príbeh!

Chce prepísať históriu extraligy! Hokejový útočník Marek Bartánus (36) sa v týchto dňoch teší zo zisku šiesteho majstrovského titulu ...
  • 6Galéria
  • Zdroj: Peter Jesenský, HC Košice

Chce prepísať históriu extraligy! Hokejový útočník Marek Bartánus (36) sa v týchto dňoch teší zo zisku šiesteho majstrovského titulu vo svojej kariére, ktorý vybojoval v drese Košíc.

Fotogaléria

Okrem neho majú na konte toľko primátov pod Tatrami iba dvaja bývalí hráči - útočník Richard Kapuš (50) a obranca Matej Češík (34). Denníku Nový Čas prezradil, že každý zo získanýchtriumfov má iný príbeh a je odhodlaný získať aj siedmy, aby sa osamostatnil v tabuľke rekordných držiteľov!

Útočník Marek Bartánus patril počas celej sezóny medzi opory majstrovského mužstva z Košíc a dokonca bol aj asistentom kapitána Michala Chovana.

Dojatý manažér Spilar zdvihol trofej nad hlavu.
Manažér Košíc Spilar o prvom funkcionárskom titule: Boli to väčšie nervy ako za hráčskych čias Zobraziť článok

„Musím povedať, že táto sezóna bola naozaj neskutočná. Keby nám niekto na začiatku povedal, že budeme majstri, tak by som tomu neveril. Ale vytvorili sme v kabíne skvelú partiu, išli sme všetci za jedným cieľom - vrátiť do Košíc po rokoch titul, a výsledok sa dostavil,“ vyjadril sa pre náš denník skúsený útočník, ktorý už po šiesty raz v kariére oslavuje majstrovský titul.

Váži si ich rovnako

„Každý z triumfov, ktoré som dosiahol, si vážim rovnako, pretože v každom klube, kde sa mi to podarilo, bola skvelá partia a na to do smrti nezabudnem. Či už pri prvom zlate so Slovanom, ale aj potom v Košiciach či Banskej Bystrici a teraz opäť v Košiciach. Všetky tieto vyhrané poháre mali zakaždým iný príbeh. A to je na tom krásne a nezabudnuteľné,“ pokračoval Marek, ktorý sa zaradil do klubu šesťnásobných víťazov, kde boli doteraz iba útočník Richard Kapuš a obranca Matej Češík.

Útočník Košíc Michal Chovan bol nielen správnym lídrom na ľade, ale aj v kabíne Košíc
Kapitán Košíc Chovan: Oslavy budú veľkolepé, všetci si to poriadne užijeme Zobraziť článok

„Bola to pre mňa motivácia navyše, aby som sa k nim pridal. A rozhodne neplánujem so zbieraním triumfov skončiť. Túžim po siedmom titule, aby som sa osamostatnil a stal sa rekordérom. Mám ešte pred sebou pár sezón a verím, že sa mi to môže ešte podariť,“ naznačil svoje ambície Bartánus, ktorému sa kontrakt v klube Oceliarov končí.

Ústna dohoda

„Som však ústne dohodnutý s vedením na pokračovaní v tíme a verím, že sa udrží kostra tohto mužstva a o rok zabojujeme o obhajobu, aj keď viem, že to bude opäť ťažká a dlhá cesta.“

Na otázku, či oslavy boli už miernejšie, ako keď získaval predošlé primáty, odvetil: „Už som síce starší, takže je to o niečo pokojnejšie z mojej strany. Ale zase človek nikdy nevie, či to bol jeho posledný titul, takže treba, aby to zostalo v pamäti i v žalúdku (smiech).“

Marekova sezóna v číslach

základná časť

46 zápasov

11 gólov

12 asistencií

23 bodov

play-off

17 zápasov

4 góly

6 asistencií

10 bodov

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});