Regenda o premiérovej sezóne v zámorí i reprezentácii: Mal som otras mozgu, ale prešiel som testami

Už je na Slovensku a dnes sa pripojí k reprezentačnému tímu v treťom bloku záverečnej prípravy pred májovým šampionátom v Rige a vo Fínsku.
  • Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Už je na Slovensku a dnes sa pripojí k reprezentačnému tímu v treťom bloku záverečnej prípravy pred májovým šampionátom v Rige a vo Fínsku.

Reč je o hokejovom útočníkovi Anaheimu Pavlovi Regendovi (23), ktorý má za sebou premiérovú sezónu v zámorí. V rozhovore pre Nový Čas prezradil, aké má dojmy z NHL, na čom musí v lete popracovať, aké jedlo si dal po návrate a aj to, či je už po otrase mozgu fit.

FOTOGALÉRIA: Regenda o premiérovej sezóne v zámorí i reprezentácii

Máte za sebou premiérovú sezónu v zámorí v organizácii Anaheimu, asi veľká škola, keďže vlani ste ešte hrali za Michalovce v extralige.

Určite áno! Vnímam to, že mám za sebou veľkú skúsenosť. Je to najväčší hokejový level, podmienky sú na vynikajúcej úrovni, nehovoriac o starostlivosti či tréneroch. Navyše už viem, ako to v NHL i v AHL funguje a čo potrebujem zlepšiť do ďalšej sezóny.

Čo teda?

V Anaheime odo mňa očakávajú, že prídem v novej sezóne z kondičnej stránky stopercentne pripravený, a hlavne musím zlepšiť dynamiku. Ja silu mám, aj výšku či hmotnosť, ale na dynamike musím v lete zamakať, aby som bol ešte lepším hráčom.

Prekvapilo vás, že Anaheim vám dal hneď šancu v prvom tíme po septembrovom kempe?

Do kempu som išiel s pokorou a tajne som dúfal, že sa mi podarí udržať v prvom tíme. To sa aj podarilo, tréneri ma chválili, a preto som dostal na začiatku ročníka šancu zahrať si v profilige, čím som si splnil veľký sen. Navyše som strelil aj prvý gól, čo bol ďalší bonus.

Nováčikovská sezóna nevyšla Jurajovi Slafkovskému podľa predstáv.
Kanadský hokejový expert sa zastal Slafkovského: Nemôže za to, koľko priestoru mu dával tím Zobraziť článok

Po nejakom čase vás poslali do farmárskeho mužstva San Diego v AHL. Sklamalo vás to?

Práveže nie. Každý vie, že pre nováčika je prvý rok v NHL náročný a veľa toho nenahrá. Bol som práveže rád, pretože v AHL som dostal veľa priestoru a napokon odohral až 50 stretnutí. Trávil som na ľade dostatok času, hral presilovky i oslabovky, ale tiež to bolo náročné. Zápasov bolo neúrekom, hrali sme ich v krátkom slede za sebou a to mi robilo neskôr problémy. Predsa na Slovensku odohráte v základnej časti 50 duelov a v zámorí oveľa viac. Musím na tom popracovať.

V čom je najväčší rozdiel medzi NHL a AHL?

V NHL máte top hráčov sveta, ktorí vám vždy dajú dobrú nahrávku. Je to rýchlejšie, hráči sú skúsenejší, majú šikovné ruky a aj systém je prepracovanejší. Ale na druhej strane aj AHL má obrovskú kvalitu. Mal som možnosť hrať v kalifornskej divízii, ktorá patrí medzi najlepšie.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk