Po obrancovi Patrikovi Kochovi pokukujú kluby z NHL: Teraz mám v hlave iba nároďák

Má za sebou vydarenú sezónu. Reč je o obrancovi Patrikovi Kochovi (26), ktorý získal v drese Vítkovíc 4. miesto a v najbližších dňoch ...
  • Zdroj: tasr, archív P.K., HC Vítkovice

Má za sebou vydarenú sezónu. Reč je o obrancovi Patrikovi Kochovi (26), ktorý získal v drese Vítkovíc 4. miesto a v najbližších dňoch zabojuje aj o účasť na májových MS. Dokonca už má vo vrecku aj nový kontrakt a Novému Času prezradil aj to, že záujem o jeho služby je aj z NHL. Nič však nechce zakríknuť a naplno sa sústredí na národné mužstvo!

FOTOGALÉRIA: Patrik Koch

Už prebolelo vypadnutie v semifinále českej ligy, keď ste dokázali proti Hradcu Králové vyrovnať sériu z 0:3 na 3:3, ale následne rozhodujúci duel ste prehrali?

Samozrejme, určitá pachuť z vypadnutia vo mne stále prevláda, pretože sme boli veľmi blízko a iba jeden gól nás delil od účasti vo finále. Ale keď sa spätne obzriem za celou sezónou, tak ju z klubovej stránky hodnotím kladne, čo potvrdilo aj samotné vedenie. Naozaj sme počas celého ročníka hrali výborný hokej, vytvorili sme super partiu a pritiahli do hľadiska aj divákov.

Z osobného hľadiska ste ako spokojný s týmto ročníkom?

Musím povedať, že som sa cítil na ľade super, dostával som od trénerov veľa priestoru a dôveru a dúfam, že som ich nesklamal.

Nie je tajomstvom, že po troch rokoch strávených v drese Vítkovíc zmeníte pôsobisko. Hovorí sa, že už máte podpísaný kontrakt s trojnásobným českým majstrom Třincom, ktorý je aj teraz blízko k ďalšiemu prvenstvu…

K tejto téme môžem povedať iba toľko, že už mám podpísaný kontrakt s iným českým tímom, ako sú Vítkovice, ale pokiaľ to oni prví nezverejnia, tak to ja nemôžem prezradiť. O pár dní by sa to však verejnosť už mala oficiálne dozvedieť.

Na snímke prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.
Šatan prehovoril o posilách zo zámoria: Dvaja sú istí, ďalší dal prísľub a dvaja rozmýšľajú! Zobraziť článok

V hokejových kuloároch sa pošuškáva aj to, že má o vás záujem klub z NHL Arizona Coyotes. Mohli by ste tak napodobniť krajana Miloša Kelemena, ktorý tiež ako nedraftovaný hráč odišiel vlani z českej ligy za veľkú mláku…

Je pravda, že som bol v kontakte s niektorými skautmi zo zámoria, ale nechcem nič zakríknuť. Teší má ich záujem, ale momentálne sa sústredím na pozvánku do národného mužstva a možnosť zabojovať o miestenku na majstrovstvá sveta do Lotyšska.

Ale bol by to splnený sen, keby sa to podarilo?

Samozrejme. Každý chalan, čo hrá hokej, sníva, že si raz zahrá v NHL. A to je aj môj prípad. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Teraz je mojou prioritou reprezentácia.

Na snímke zľava Richard Pánik (Slovensko) a brankár Šimon Hrubec (Česko).
Nájazd Richarda Pánika hitom internetu: Čo si to dovolil?! Zobraziť článok

Tak poďme k nej, vy ste iba raz štartovali na MS, a to doma v roku 2019 v Košiciach. Tešíte sa, že budete mať ďalšiu šancu ísť na vrcholné podujatie?

Teším sa do reprezentácie, v tejto sezóne som už bol na zrazoch a viem, čo môžem očakávať. Prídem na utorňajší zraz do Trenčína s pokorou a urobím maximum, aby sa mi podarilo druhýkrát v kariére získať miesto na šampionát.

Sledujete aj to, ako sa mužstvo postupne skladá, rysuje sa naozaj silný tím, ktorý môže dosiahnuť úspech?

Áno, aj to je motivácia navyše byť súčasťou tohto výberu.

Vy ste v minulosti pôsobili v Košiciach, sledujete bývalých spoluhráčov v boji o slovenský titul?

- Samozrejme, veľmi to chalanom želám, aby po dlhých rokoch získali pre Košice titul. Keď som tam pôsobil ja, tak sme vypadli zväčša vo štvrťfinále, takže im držím palce, aby zvládli posledný krok.

Slovenskí hokejoví reprezentanti sa na MS do 18 rokov prezentujú výbornými výkonmi.
Slovenskí mladíci blízko ďalšieho veľkého prekvapenia: Kanada sa triasla až do posledných sekúnd! Zobraziť článok

Dvojičky hokej baví

Slovenský reprezentačný obranca Patrik Koch prežíva šťastné chvíle nielen na ľade, ale aj v súkromí. S českou manželkou Zlatkou už tretí rok vychovávajú dvojičky, synčekov Mathiasa a Viliama. „Chalani sú super, naozaj si to rodičovstvo s manželkou užívame. Už ich učíme aj korčuľovať a pravidelne chodia na moje hokejové zápasy do hľadiska. Hokej ich baví, takže máme radosť,“ dodal hrdý otec.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});