Pražské futbalové derby sa nezaobišlo bez výtržností: Polícia zadržala 17 ľudí!

Pražská polícia v sobotu zadržala 17 ľudí v súvislosti s futbalovým derby Sparta - Slavia na Letnej.
  • Zdroj: facebook.com/ultrasspartapraha

Pražská polícia v sobotu zadržala 17 ľudí v súvislosti s futbalovým derby Sparta - Slavia na Letnej.

Štyroch z nich zatkli po zápase za priestupky pri dvoch incidentoch na štadióne Letná a na stanici metra Hradčanská a 13 fanúšikov pred zápasom. Dôvodom bol aj priestupok neuposlúchnutia výzvy a vo viacerých prípadoch podozrenie z výtržníctva. Nikto zatiaľ nebol obvinený. ČTK to dnes povedal policajný hovorca Richard Hrdina.

Futbaloví chuligáni v uliciach. (ilustr. foto)
Fanúšikovia to prepískli: Neuveríte, čím zahádzali tribúnu! Zobraziť článok

Polícia už skôr oznámila, že na priebeh derby bude dohliadať niekoľko stoviek príslušníkov poriadkovej, kriminálnej, dopravnej a cudzineckej polície.

Okrem iného aj kvôli popoludňajšiemu pochodu slávistických fanúšikov z Václavského námestia na štadión súpera. Krátko nato policajný hovorca uviedol, že policajti zadržali 13 osôb, ktoré následne skončili na policajných staniciach.

Podľa Hrdinu im policajti obmedzili osobnú slobodu za neuposlúchnutie výzvy. "Vo viacerých prípadoch prebieha vyšetrovanie s cieľom zistiť, či nedošlo k spáchaniu trestného činu výtržníctva," uviedol hovorca.

Ďalšie dva incidenty podľa neho polícia riešila po zápase. Tesne pred štadiónom sa jeden fanúšik dostal do slovnej potýčky s futbalistom.

Jednu osobu následne obmedzili na osobnej slobode za neuposlúchnutie výzvy, uviedol hovorca a dodal, že fanúšikovia jedného klubu chceli následne napadnúť priaznivcov druhého na stanici metra Hradčanská.

Pri tomto incidente policajti obmedzili osobnú slobodu trom osobám za neuposlúchnutie výzvy.

Futbalisti Sparty remizovali v 27. kole prvej ligy v priamom súboji o prvé miesto v tabuľke so Slaviou 3:3 a udržali si dvojbodový náskok pred svojím pražským rivalom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});