Útočník Košíc Marek Bartánus po postupe do finále: Mám chuť na šiesty titul!

Bašta hokeja z východu je hore nohami! Hokejisti Košíc si totiž po dlhých ôsmich rokoch opäť zahrajú o titul v slovenskej extralige.
  • Zdroj: Peter Jesenský

Bašta hokeja z východu je hore nohami! Hokejisti Košíc si totiž po dlhých ôsmich rokoch opäť zahrajú o titul v slovenskej extralige.

FOTOGALÉRIA: Košice sú vo finále

Naposledy majstrovskú trofej zdvihli nad hlavy v roku 2015 a bol pri tom ako jediný hráč zo súčasného kádra útočník Marek Bartánus (36). Ten v stredu pečatil gólom víťazstvo na 3:1 v rozhodujúcom siedmom semifinále na domácom ľade proti Michalovciam.

Skúsený útočník Marek Bartánus má za sebou na­ozaj impozantnú kariéru v slovenskej lige, keďže sa mu podarilo prebojovať do svojho siedmeho extraligového finále. V minulosti hral o titul šesťkrát a až päťkrát oslavoval titul (dvakrát s Košicami i B. Bystricou a raz so Slovanom), čo je naozaj unikát.

„Priznám sa, že mám chuť získať šiesty titul. Bol by som po Kapušovi, Sýkorovi a Češíkovi iba štvrtým hráčom v histórii, ktorému by sa to podarilo. Ale treba ostať nohami na zemi, teraz sa hlavne teším z toho, že sme dokázali zvládnuť náročné semifinále s Michalovcami. Klobúk dolu pred súperom, bol to zdatný protivník, ale zvládli sme to a tešíme sa, že Košice sú po dlhých rokoch znovu vo finále a mesto žije hokejom,“ povedal pre Nový Čas Bartánus, ktorý v rozhodujúcom siedmom semifinále pečatil gólom do prázdnej bránky na 3:1 postup Oceliarov do bojov o zlato.

„Celé mužstvo si zaslúži obdiv, teraz sa musíme dobre pripraviť na finále. Súpera si nevyberáme, uvidíme, či to bude Zvolen alebo Spišiaci,“ pokračoval Bartánus a na otázku, či boli aj nejaké oslavy, odvetil: „Samozrejme, že nejaké pivko padlo, ale v rámci normy.“

Semifinálovú sériu medzi Košicami a Michalovcami rozhodol až 7 zápas.
Michalovčania siahali na finále, teraz ale smútia: Je to frustrujúce, odkázal Kúdelka Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});