Je rozhodnuté: Faško-Rudáš pokračuje v českej extralige

Vedenie Liberca si zabezpečilo služby mladých útočníkov Adama Najmana, Jana Šíra, Martina Faška-Rudáša a Jakuba Rychlovského.
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Vedenie Liberca si zabezpečilo služby mladých útočníkov Adama Najmana, Jana Šíra, Martina Faška-Rudáša a Jakuba Rychlovského.

Trojicu Najman, Šír, Faško-Rudáš si Bílí Tygři vyžiadali s opciou, zatiaľ čo Rychlovský podpísal nový kontrakt do konca apríla budúceho roka. Severočesi o tom informovali na svojej internetovej stránke.

 

"Ide o mladých hráčov s veľkým potenciálom. Navyše traja z nich prešli cestou Tigrov a mali možnosť vyhrať na farme v Benátkach. Za posledné dva roky urobili veľký pokrok a stali sa pevnou súčasťou kádra," povedal generálny manažér Ctibor Jech.

"Podobne si počínal aj Martin, ktorému sme otvorili dvere do českej extraligy. Teraz majú pred sebou ďalšiu výzvu a očakávame, že sa stanú oporami tímu. Verím, že títo útočníci sú budúcnosťou organizácie, respektíve že si budú pýtať zahraničné angažmány a účasť na reprezentačných akciách," dodal.

Dvadsaťdvaročný Najman zaznamenal v 49 zápasoch základnej časti 38 bodov a spolu s Oscarom Flynnom bol najproduktívnejším hráčom tímu. Vo vyraďovacích bojoch pridal v 10 štartoch štyri body (2+2). V aktuálnej sezóne si pripísal aj prvé dva reprezentačné štarty.

O rok starší Šír nazbieral v 48 zápasoch v dlhodobej časti päť gólov a štyri asistencie a počas desiatich stretnutí v boji o titul pridal dve asistencie.

Dvadsaťdvaročný Slovák Faško-Rudáš pôsobí pod Ještědom druhú sezónu. V 51 zápasoch základnej časti nazbieral 18 bodov (10+8) a v piatich stretnutiach play-off nebodoval.

Dvadsaťjedenročný Rychlovský odohral všetkých 52 zápasov základnej časti a zaznamenal 17 bodov (5+12). V play-off mal v 10 zápasoch bilanciu 4+1 a spolu s Petrom Jelínkom bol najlepším strelcom Bielych Tigrov v tejto fáze súťaže.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});