Osemnástke začína druhá časť prípravy: Nechýbajú opory spoza hraníc

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov začnú v utorok vo Zvolene druhú časť záverečnej prípravy na majstrovstvá sveta tejto vekovej ...
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov začnú v utorok vo Zvolene druhú časť záverečnej prípravy na majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia v dňoch 20. až 30. apríla vo švajčiarskych mestách Bazilej a Porrentruy.

Realizačný tím pod vedením trénera Tibora Tartaľa má k dispozícii 25 hráčov, z toho troch brankárov, ôsmich obrancov a štrnástich útočníkov. Ďalší štyria hráči sa k družstvu ešte pripoja.

Prvý blok prípravy absolvovalo v tomto týždni 30 korčuliarov a štyria gólmani, no tréneri na základne tréningov a dvoch modelovaných zápasov vyradili dokopy až trinásť hráčov.

Do tímu však ešte pribudnú štyria legionári - útočníci Adam Cedzo s Daliborom Dvorským a obrancovia Maxim Štrbák s Jakubom Chromiakom. Jeden z troch nominovaných brankárov Samuel Urban sa pripojí k "osemnástke" až vo štvrtok, najskôr totiž búde súčasťou kempu "dvadsiatky".

Zúžený 25-členný káder odcestuje 15. apríla do Švajčiarska, kde na hráčov čaká tréningový kemp a 17. apríla odohrajú prípravný zápas proti fínskym rovesníkom. Slovenská osemnástka odštartuje MS 2023 vo štvrtok 20. apríla duelom proti Čechom, v základnej A-skupine v Porrentruy nastúpi aj proti Švédom (21.4.), Kanaďanom (23.4.) a Nemcom (24.4.). Štyri najlepšie tímy postúpia do štvrťfinále play-off, piaty bude bojovať o záchranu.

Nominácia slovenskej reprezentácie hokejistov do 18 rokov na výcvikový tábor vo Zvolene (zdroj: SZĽH):

Brankári: Damian Slávik, Lukáš Fürsten, Samuel Urban

Obrancovia: Tomáš Královič, Adam Beluško, Milan Pišoja, Samuel Barcík, Jakub Chromiak, Leo Eperješi, Richard Baran, Maxim Štrbák

Útočníci: František Dej, Roman Kukumberg, Timotej Varga, Patrik Masnica, Juraj Pekarčík, Tomáš Pobežal, František Ridzoň, Andrej Párička, Stanislav Gron, Adam Cedzo, Dalibor Dvorský, Daniel Alexander Jenčko, Lukáš Klečka, Peter Cisar

Marián Studenič má za sebou vydarený zápas v drese Texasu.
Studenič zabránil pohrome: Víťazný gól tesne pred koncom predĺženia! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});