Ďalšia zámorská posila pre Slovensko na MS? Pustia ma, aj keď postúpime do playoff

Slovensku sa črtá na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta vo Fínsku a Lotyšsku veľmi zaujímavá zostava! Rysuje sa ďalšia kvalitná ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovensku sa črtá na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta vo Fínsku a Lotyšsku veľmi zaujímavá zostava! Rysuje sa ďalšia kvalitná posila zo zámoria. Pustia ma, aj keby sme sa dostali do playoff!

Slovensko ešte nikdy v úvode prípravy pred majstrovstvami sveta nemalo tak široký a kvalitný káder. Craig Ramsay má už v tejto fáze prípravy k dispozícii hráčov ako Peter Cehlárik či Marek Hrivík, ktorí by mali patriť k lídrom aj na svetovom šampionáte vo Fínsku a Lotyšsku.

Tešiť sa môžeme aj na posily zo zámorských súťaží a jednou z nich by mohol byť útočník Adam Sýkora. Ten bol najvyššou draftovou voľbou NY Rangers (2. kolo) vo vlaňajšom výbere. Sezónu odohral na hosťovaní v Nitre, po vypadnutí v playoff sa presunul do Hartfordu. Farmársky tím Rangers bojuje v AHL o postup do vyraďovacej časti.

„V Hartforde sme sa ešte nerozprávali viac o majstrovstvách sveta, ale mám informácie, že by boli veľmi radi, ak by sa mi na ne podarilo prebojovať. Myslím si, že aj keby sa klubu podarilo dostať do playoff, uvoľnil by ma na zrazy, aby som mohol zabojovať o nomináciu," potešil Sýkora fanúšikov vo svojom blogu pre Denník Šport.

Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens.
Prekvapujúci odkaz odborníka Slafkovskému: Chceš uspieť v NHL? Schudni! Zobraziť článok

Sýkora zaujal na majstrovstvách sveta vo Fínsku už vlani. Strelil dva góly a pridal jednu asistenciu v šiestich zápasoch. Za uplynulý rok zaznamenal ďalší výkonnostný progres, nazbieral cenné skúsenosti a značne sa posunul. Bol by tak nepochybne veľkým prínosom pre slovenský tím.

Aktuálne čaká na svoj premiérový štart v AHL. Hartford odohrá už len posledné štyri zápasy v základnej časti. Aktuálne drží poslednú postupovú pozíciu v Atlantickej divízii, pred Bridgeportom má trojbodový náskok, ale ten odohral o zápas menej.

„Tréneri nám nedávajú informácie veľmi dopredu, takže neviem povedať, kedy príde môj debut v AHL. Samozrejme, bol by som veľmi rád, ak by to vyšlo. Určite však neľutujem, že som tu. Máme v klube výborné podmienky," pochvaľuje si energický útočník, ktorý nedávno úspešne zvládol písomné maturity.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});