Martin Réway znovu na výslní: Jeho genialitu uznal i kouč!

Hokejisti Spišskej Novej Vsi dosiahli historický úspech. Podarilo sa im postúpiť do semifinále najvyššej slovenskej súťaže. Zvládli totiž ...

Hokejisti Spišskej Novej Vsi dosiahli historický úspech. Podarilo sa im postúpiť do semifinále najvyššej slovenskej súťaže. Zvládli totiž siedmy štvrťfinálový duel pod Urpínom proti Banskej Bystrici, keď ho vyhrali 3:2 po predĺžení a celú sériu 4:3 na zápasy. Hrdinom sa stal Martin Réway, ktorý sa postaral o víťazný zásah.

Fotogaléria

Réway zažiaril v poslednom, siedmom štvrťfinálovom stretnutí. Na ľade naplno ukázal kombinačné schopnosti a periférne videnie, vďaka ktorému bol prirovnávaný pred problémami so životosprávou k legendárnemu Žigmundovi Pálffymu.

28-ročný krídelník má, zdá sa, najhoršie obdobie za sebou. Spišiaci totiž môžu oslavovať historický úspech práve po jeho rozhodujúcom zásahu v predĺžení. „Super moment. Každý si predstavuje, že rozhodne siedmy zápas play-off, takže som mega rád,“ netajil emócie Réway po postupe Spišiakov do elitnej štvorky, ktorý odohral výborné úvodné dva duely štvrťfinálovej série, avšak ďalšie štyri mu nevyšli podľa predstáv.

„Po druhom zápase som sa cítil veľmi dobre. Ak vám tam padnú body, tak sa cítite vždy dobre, ale play-off je o tímovej robote. Nechodíte tak často na ľad ako v základnej časti súťaže, keďže sa päťka snaží hrať aj na inú päťku, možno preto som sa necítil až tak dobre. V siedmom zápase sme to poslednú tretinu stiahli na tri päťky, v predĺžení sme v tom pokračovali a cítil som sa lepšie,“ dodal niekdajší veľký mládežnícky talent slovenského hokeja, ktorý vypálil bystrickému trojnásobnému majstrovi rybník.

Pochválil ho aj tréner Spišskej Novej Vsi Vlastimil Wojnar: „Martin je geniálny hráč, len potrebuje dostať priestor. Prišiel do mužstva najmä na presilovky, ktoré sa aj vďaka nemu zdvihli. Potvrdil, prečo je v mužstve!“

Na snímke slovenský brankár Adam Húska (uprostred).
Brankár ruského Novgorodu Húska o neúčasti hráčov z KHL na MS: Je to správny ťah! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});