Brankár ruského Novgorodu Húska o neúčasti hráčov z KHL na MS: Je to správny ťah!

Je rozhodnuté! Májový hokejový šampionát v Lotyšsku a vo Fínsku bude definitívne bez hráčov z KHL! K tomuto názoru dospelo v pondelok ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Je rozhodnuté! Májový hokejový šampionát v Lotyšsku a vo Fínsku bude definitívne bez hráčov z KHL! K tomuto názoru dospelo v pondelok vedenie slovenského hokejového zväzu.

Týka sa to sedmičky hráčov, ktorí boli reálne v hre štartovať na vrcholnom podujatí, ale väčšina z nich by pre zdravotné či rodinné problémy aj tak účasť odmietla. Denník Nový Čas oslovil brankára Nižného Novgorodu Adama Húsku (25), ktorý sa k danej situácii vyjadril.

Ako ste prijali rozhodnutie zväzu, že hráči pôsobiaci v ruskej KHL nebudú môcť štartovať na májovom šampionáte v lotyšskej Rige?

Musím povedať, že vedenie na čele s prezidentom pánom Šatanom to urobilo rozumne a stojím za ich verdiktom. Pre pokojnú prípravu a zbytočné ataky je to správny ťah.

Aj ste spolu o tom debatovali?

Samozrejme. Viem, že im išlo najmä o účasť gólmanov na šampionáte, teda moju a Paťa Rybára, ktorý chytá v Spartaku. Lenže obaja by sme na turnaj aj tak zrejme necestovali. Ja mám zdravotné problémy, idem na operáciu bedrového kĺbu a Paťovi sa pred pár dňami narodila dcérka, takže z rodinných dôvodov by tiež asi neprišiel. Takže to mal zväz aj uľahčené a kvôli jednému či dvom hráčom by bolo zbytočné robiť rozruch.

Keby ste boli zdravotne fit a zväz by dal na účasť hráčov z KHL štartovať na šampionáte zelenú, išli by ste?

Stopercentne. Hrať za národný tím je pre mňa vždy česť a nikdy sa to neodmieta. Už som sa pre váš denník pred pár mesiacmi vyjadril, že odmietam vojnu na Ukrajine a bol by som šťastný, keby sa to ihneď skončilo. My športovci zato vinu nenesieme. Vojnu majú na svedomí iba politici. Robím iba to, čo najlepšie viem, a hrám hokej.

Na snímke slovenský hokejový reprezentant Michal Krištof počas tréningu.
Reprezentant Krištof skončil vo Vladivostoku, no naďalej bude pôsobiť v Rusku Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});