Biatlonista Emilien Jacquelin: Získal zlato na MS a o pár dní oznámil koniec

Francúzsky biatlonista Emilien Jacquelin (27) predčasne ukončil sezónu. Rozhodnutie oznámil len pár dní po zisku zlata v tímovej štafete ...
  • Zdroj: TASR/AP

Francúzsky biatlonista Emilien Jacquelin (27) predčasne ukončil sezónu. Rozhodnutie oznámil len pár dní po zisku zlata v tímovej štafete na majstrovstvách sveta v Oberhofe.

"Táto nádrž je prázdna. So smútkom, no pokojne,  oznamujem, že nebudem pokračovať v tejto sezóne a nebudem prítomný na ďalších troch kolách Svetového pohára," napísal Jacquelin na sociálnej sieti Instagram.

"Predchádzajúce roky a mesiace boli veľmi intenzívne, nemal som čas zastaviť sa a načúvať sám sebe," dodal 27-ročný biatlonista.

Dvojnásobný majster sveta a držiteľ dvoch strieborných medailí zo zimnej olympiády v Pekingu získal v Oberhofe aj bronz v miešanej štafete. V individuálnych disciplínach bol však najlepšie na 20. mieste v pretekoch s hromadným štartom. V tejto sezóne SP má na konte tri pódia, no podával nekonzistentné výkony a priznal aj mentálne problémy. Informáciu priniesla DPA.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});