Bývalý reprezentant Sýkora: Namiesto záchrany bude bojovať o postup!

Hoci je momentálne zranený, jednako sa sezóna pre neho predčasne neskončí! Bývalý hokejový reprezentant Ján Sýkora (32) odišiel minulý ...
  • Zdroj: archív J.S.

Hoci je momentálne zranený, jednako sa sezóna pre neho predčasne neskončí! Bývalý hokejový reprezentant Ján Sýkora (32) odišiel minulý týždeň z extraligového Prešova na hosťovanie k lídrovi prvej ligy Žiline.

Denníku Nový Čas vysvetlil, prečo v závere zá­kladnej časti nepomôže Prešovčanom k záchrane medzi elitou, ale bude obliekať dres Vlkov, ktorí chcú vyhrať v play-off prvú ligu a priamo postúpiť do extraligy.

Pred týždňom sa na slovenskej hokejovej scéne skončil prestupový termín a viaceré kluby sa na poslednú chvíľu snažili posilniť. Fanúšikov Prešova prekvapilo, že jeden z lídrov ofenzívy Ján Sýkora odchádza na hosťovanie do prvoligovej Žiliny. Najmä preto, že východniari sú momentálne na poslednom mieste a urputne bojujú o to, aby nezostúpili o súťaž nižšie.

„Odišiel som z Prešova do Žiliny nie preto, že by som nechcel klubu pomôcť v boji o záchranu medzi elitou. Práve naopak, rád by som zotrval v tíme a urobil maximum, aby sme extraligu ubránili,“ začal pre Nový Čas vysvetľovať svoj odchod skúsený útočník.

Hokejisti HC MV Transport Prešov.
Hokejistom Prešova hrozí zostup: Skrat vo vlastnej presilovke im pokazil zápas s B.Bystricou Zobraziť článok

„Problém je však v tom, že som zranený. Mám natrhnutý bicepsový sval a ešte asi tri týždne nebudem môcť nastúpiť na zápas, pretože ma to limituje pri streľbe. A keďže základná časť v extralige sa končí na začiatku marca, tak by som už Prešovu vôbec nepomohol. Preto mi majiteľ klubu pán Ľupták umožnil ísť do Žiliny na hosťovanie, kde budem môcť hrať play-off a pomôcť im vybojovať priamy postup, o ktorý sa už snažia tretiu sezónu. Dúfam, že aj Prešov sa zachráni,“ pokračoval Sýkora, ktorý už má za sebou prvé tréningy v novom pôsobisku.

„Ale iba korčuľujem, nemôžem ešte strieľať. Ako som povedal, potrebujem asi tri týždne, aby som mohol nastúpiť,“ dodal na záver bývalý reprezentant.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk