Emotívne privítanie Valacha pri debute na Spiši: Vitaj v našej rodine!

Chýbala len čerešnička na torte v podobe víťazstva! Hokejový obranca Juraj Valach (33) si v nedeľňajšom súboji proti Banskej Bystrici ...
  • Zdroj: hksnv/Milan Kaleta

Chýbala len čerešnička na torte v podobe víťazstva! Hokejový obranca Juraj Valach (33) si v nedeľňajšom súboji proti Banskej Bystrici premiérovo obliekol dres Spišskej Novej Vsi. Zaskvel sa gólom aj asistenciou, no jeho tím prehral po predĺžení 3:4. Diváci skandovali jeho meno a pripravili mu aj milý transparent - Juraj, vitaj v našej rodine!

FOTOGALÉRIA: Juraj Valach

Účastník zimných hier 2018 Juraj Valach pred týždňom ukončil trojročné pôsobenie v Slovane, kde sa dohodol na predčasnom rozviazaní kontraktu. Fanúšikovia boli prekvapení a začali špekulovať, či jeho krok nemá súvis s jeho rodinnými problémami.

V roku 2016 jeho manželka Simonka († 22) zomrela pri predčasnom pôrode dvojičiek Jerguška (6) a Amalky (6). Dievčatko je v poriadku, ale Jurajov synček má vážnu diagnózu - poškodenie mozgu. V živote nebude chodiť, ani sa neposadí a nerozpráva. „Nie, koniec v Slovane nemá s rodinou nič spoločné. Problém bol v tom, že v poslednej dobe som dostával na ľade málo priestoru. Bol som málo vyťažený, preto som požiadal o ukončenie kontraktu,“ ozrejmil situáciu pre Nový Čas Valach.

Na archívnej snímke z 24. októbra 1957 18-ročný hokejista Chicaga Blackhawks Bobby Hull sedí v šatni v Chicagu.
Hokejový svet sa ponoril do obrovského smútku: Zomrel legendárny kanadský hokejista († 84) Zobraziť článok

Robustný obranca si okamžite našiel náhradu a do konca sezóny sa upísal Spišskej Novej Vsi, kde už má za sebou aj vydarený debut. „Mrzí ma iba to, že sme prehrali. V závere sme ešte viedli o gól, ale urobili sme chyby a súper to potrestal,“ vyjadril sa k debutu Valach a ku gólu a asistencii doplnil: „Neriešim osobné štatistiky. Mojou hlavnou úlohou je zabraňovať gólom. Keď ho strelím ja, tak je to bonus navyše a poteší to. Musím povedať, že sa mi po dlhšom zápasovom výpadku hralo dobre. Spoluhráči mi pomohli, aj v kabíne ma milo privítali.“ Na otázku, či si v hľadisku všimol aj transparent, odvetil: „Potešilo ma to, aj to, ako skandovali moje meno,“ dodal.

Do kádra hokejistov HC Slovan Bratislava pribudol ruský útočník Nikita Ščerbak.
Slovan získal posilu do útoku: Premiéru absolvuje proti Košiciam Zobraziť článok

Dohrávky 29. kola

Dnes o 17.00 hod.

L. Mikuláš - Košice

O 18.00 hod.

Nitra - Sp. Nová Ves

Zvolen - Michalovce

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});