Mihalíková so Sasnovičovou končia na Australian Open v osemfinále

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková s Bieloruskou Alexandrou Sasnovičovou neuspeli v osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji Australian ...
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková s Bieloruskou Alexandrou Sasnovičovou neuspeli v osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

Šiestemu nasadenému americko-holandskému páru Desirae Krawczyková, Demi Schuursová podľahli hladko 3:6, 1:6. Slovensko tak má v Melbourne svoje zastúpenie už iba v juniorskej kategórii.

Ženy - štvorhra - osemfinále:

Desirae Krawczyková, Demi Schuursová (USA/Hol.-6) - Alexandra Sasnovičová, Tereza MIHALÍKOVÁ (Biel./SR) 6:3, 6:1

Renáta Jamrichová.
Slovenka Jamrichová suverénne postúpila do osemfinále juniorskej dvojhry Zobraziť článok

Rybakinová prvou semifinalistkou ženskej dvojhry

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vlaňajšia wimbledonská šampiónka zdolala vo štvrťfinále v pozícii nasadenej dvadsaťdvojky sedemnástku "pavúka" Lotyšku Jelenu Ostapenkovú 6:2, 6:4.

V dueli o postup do finále nastúpi proti víťazke súboja medzi Američankou Jessicou Pegulovou a Bieloruskou Victoriou Azarenkovou.

Rybakinová, ktorá v osemfinále vyradila najvyššie nasadenú Poľku Igu Swiatekovú, v zápase s Ostapenkovou ťažila z kvalitného podania. Vďaka piatemu esu premenila v poradí piaty mečbal. "V záverečnom geme som bola nervózna, dokázala som však udržať na uzde svoje emócie. Podmienky sa po zatiahnutí strechy v aréne Roda Lavera zmenili. V Melbourne však treba s tým vždy rátať, že počasie sa v priebehu dňa mení," uviedla Rybakinová v prvom pozápasovom interview.

Ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Jelena Rybakinová (Kaz.-22) - Jelena Ostapenková (Lot.-17) 6:2, 6:4

Ruský tenista Karen Chačanov (vľavo) si podáva ruku s Američanom Sebastianom Kordom.
Skvelá jazda Kordu sa skončila, Rus Chačanov: Dlho to bola bitka! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});