Bývalý tréner Petry Vlhovej prišiel o prácu: Prečo skončil s Liensbergerovou?

Taliansky tréner Livio Magoni už nebude viesť rakúsku lyžiarku Katharinu Liensbergerovú. Bývalý kouč Petry Vlhovej odstúpil z pozície ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Taliansky tréner Livio Magoni už nebude viesť rakúsku lyžiarku Katharinu Liensbergerovú. Bývalý kouč Petry Vlhovej odstúpil z pozície na vlastnú žiadosť.

"Neplánoval som to, no naše cesty sa rozchádzajú pre technické, logistické a organizačné nedorozumenia. Je mi ľúto, že som pri práci s Katharinou nedokázal naplniť očakávania," cituje Magoniho rakúske periodikum Kronen Zeitung.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa teší  z víťazstva v nočnom slalome Svetového pohára žien v rakúskom Flachau.
Prehľad zárobkov lyžiarok v aktuálnej sezóne: Vlhová sa na Shiffrinovú nechytá! Zobraziť článok

Liensbergerová sa pripojí k tímu rakúskej reprezentácie, ktorý vedie Georg Harzl. "Ďakujem Liviovi Magonimu za jeho prácu. Verím, že zvládnem výzvu, ktorou je zmena trénera," poďakovala sa za spoluprácu lyžiarka, ktorej v prebiehajúcej sezóne Svetového pohára patrí 14. miesto v slalome a 16. v obrovskom slalome.

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová.
Radosť Shiffrinovej hitom internetu: Mikaela a jej oslavný tanček! Zobraziť článok

Magoni viedol Vlhovú do konca sezóny 2021. Po nej trénoval Slovinku Metu Hrovatovú, ktorá však vlani nečakane ukončila kariéru vo veku 24 rokov. Liensbergerovú viedol od apríla 2022. V minulosti trénoval aj ďalšiu Slovinku Tinu Mazeovú, ktorá dosiahla celkový triumf vo Svetovom pohári, rovnako ako Vlhová v roku 2021.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk