Srdcervúca scéna na Australian Open: Manželka plakala, Rafa to odtrpel

Bola to srdcervúca scéna. Manželka Xisca plakala na tribúne, zvyšok tímu skrýval tváre do dlaní.  A šampión Rafael Nadal (36) kríval ...
  • Zdroj: SITA/AP

Bola to srdcervúca scéna. Manželka Xisca plakala na tribúne, zvyšok tímu skrýval tváre do dlaní. A šampión Rafael Nadal (36) kríval na modrastom dvorci Rod Laver Arény a čakal na mečbal.

FOTOGALÉRIA: Rafael Nadal

Obhajca titulu skončil už v 2. kole na rakete Američana McDonalda 4:6, 4:6, 5:7 po tom, čo si vo finiši druhého setu zranil ľavý bedrový kĺb.

Výzvy, aby zápas skrečoval, ignoroval. Horšie než prehrať je pre Španiela vzdať sa. A tak bojoval, na jednej nohe odohral tretí set do stavu 5:5. Na viac už nemal...

Americký tenista Taylor Fritz sa postaral v Melbourne o rozruch.
Americký tenista Fritz zaskočil po zápase divákov: Penis na kamere? Zobraziť článok

„O ukončení som premýšľal od začiatku. Ale nikomu som to nepovedal. Snažil som sa hrať ďalej a veľmi si zranenie nezhoršiť,“ povedal po zápase Rafa, ktorý priznal, že ešte v živote nemal také bolesti a pridal želanie:

„Dúfam, že pre zranenie nebudem veľmi dlho mimo hry. Pretože potom by som zase musel prejsť celým procesom rekonvalescencie. V kariére som to, bohužiaľ, zažil pričasto!“ Hoci v bolestiach doplnil, že iné ako návrat si nepripúšťa. Stále verí, že ešte pridá 23. zárez na rakete svojich grandslamových triumfov.

Pauzovať bude 6 až 8 týždňov

Španielsky tenista Rafael Nadal bude nútene pauzovať 6-8 týžďnov. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo, že v zápase 2. kola na Australian Open proti Američanovi Mackenziemu McDonaldovi si zranil bedrový ohýbač. Informovala o tom agentúra AP.

Nadal, ktorý v Melbourne obhajoval titul v mužskej dvojhre,  v závere druhého setu pocítil prudkú bolesť v nohe. Najvyššie nasadený Španiel Následne zamieril do šatne na lekárske ošetrenie a hoci zápas dohral so sebazaprením, nedokázal zabrániť skorej rozlúčke s turnajom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});