Hrdina zápasu pod holým nebom Libor Hudáček: Na striedačke som potreboval stierače!

Špeciálny večer v slovenskej réžii! Trojdňové hokejové divadlo na bratislavskom futbalovom Tehelnom poli pod názvom Kaufland Winter Games ...
  • Zdroj: Dominika Körtvélyesiová

Špeciálny večer v slovenskej réžii! Trojdňové hokejové divadlo na bratislavskom futbalovom Tehelnom poli pod názvom Kaufland Winter Games odpálil v piatok duel českej extraligy medzi Třincom a Brnom. V drese oboch tímov nastúpilo až 9 Slovákov, z toho 7 za Třinec. Pri ich triumfe 6:1 nazbierali hokejisti spod Tatier až 10 kanadských bodov. Hviezdou pod holým nebom sa stal útočník Oceliarov Libor Hudáček (32), ktorý strelil gól a na tri prihral. Denníku Nový Čas prezradil, že na tento duel do smrti nezabudne a s úsmevom dodal, že pre dážď miestami potreboval stierače...

Ako ste si užili výnimočný duel pod holým nebom?

- Výborne. Všetci sme sa na tento súboj v kabíne tešili, pretože je to niečo výnimočné hrať na futbalovom štadióne pod holým nebom. Teší nás, že sme vyhrali, nastrieľali toľko gólov a potešili nielen našich, ale aj slovenských fanúšikov.

Bolo pre vás extra motiváciou aj to, že sa hral zápas v Bratislave a navyše, ste v minulosti práve v Slovane pôsobili?

- Určite. Nielen tým, že sme viacerí pôsobili v Slovane, ale mali sme v hľadisku aj rodiny či kamarátov, takže sme sa chceli ukázať v najlepšom svetle. A podarilo sa. Dokonca som sa po zápase pýtal Marka Daňa, či dal v našom tíme gól aj nejaký Čech (smiech).

Legendárny útočník je členom Siene slávy IIHF.
Hokejová legenda hodí v nedeľu slávnostné buly: Nedomanský je už na Slovensku! Zobraziť článok

V prvej i v tretej tretine sa spustil aj dážď, čo sa očakávalo. Bola to pre hráčov komplikácia?

- Na začiatku to bolo super, ale keď začalo pršať, tak puky trošku odskakovali. Vedeli sme, že sa to môže stať, patrí to k zápasom pod holým nebom, pretože počasie sa nedá ovplyvniť a museli sme sa s tým popasovať. Podmienky však mali oba tímy rovnaké a my sme si to aj napriek dažďu užili.

Prekážal vám dážď viac na ľade či na striedačke?

- Na striedačke som nič nevidel, keď pršalo. Doslova som potreboval stierače (smiech), stále som si totiž musel plexisklo utierať.

V útoku hráte práve s krajanom Markom Daňom, ktorý strelil dva góly a upevnil si pozíciu lídra strelcov v celej lige. Vidno, že vám to spolu klape.

- Sme zohraní a užívame si to. Verím, že sa nielen nám, ale celému mužstvu bude dariť aj naďalej.

Kedy naposledy ste si zahrali zápas pod holým nebom?

- Rekreačne asi pred dvomi rokmi. Doma na Spiši si s partičkou kamarátov organizujeme takéto zápasy, ale, samozrejme, je to na amatérskej báze.

V hľadisku bolo takmer 12-tisíc divákov. Bolo ich počuť, keďže tribúny boli ďaleko od hracej plochy?

- Ale, áno. Najmä, keď sedíte na striedačke a vidíte tisícky ľudí v hľadisku. Aj sme sa o tom s chalanmi bavili, že to musel byť aj pre nich super zážitok.

Vyhlásili vás za najlepšieho hráča Třinca. Bude vás to v kabíne niečo stáť?

- Nebolo nič vypísané pred stretnutím, ale určite nejakou sumou spoluhráčom prispejem, aby bolo na dobré jedlo.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});