Pocta i záväzok: Šéf MMM B. Koniar priznal, že sa mu triasli kolená

Medzi 28 osobnosťami spoločenského života, ktorým prezidentka Zuzana Čaputová udelila v nedeľu 1. januára 2023 pri príležitosti 30. výročia ...
  • Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Medzi 28 osobnosťami spoločenského života, ktorým prezidentka Zuzana Čaputová udelila v nedeľu 1. januára 2023 pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej republiky štátne vyznamenanie, boli aj dvaja zástupcovia športu: dlhoročný kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík (35) a dlhoročný šéf Medzinárodného maratónu mieru Branislav Koniar (63).

FOTOGALÉRIA: Šéf MMM Koniar priznal, že sa mu triasli kolená

,,Nečakal som to, veľmi ma to potešilo, keď som dostal pozvanie od pani prezidentky na túto ceremóniu. Je to ocenenie za celoživotnú kariéru. Je to najkrajšie ocenenie, aké som dostal. Hoci sezóna v tureckej lige ide na plné obrátky, som vďačný môjmu klubu Trabzonspor, ktorý ma na túto ceremóniu uvoľnil,“ opísal svoje dojmy z ceremoniálu v Slovenskej filharmónii Marek, ktorý získal Rad Ľudovíta Štúra II. triedy za mimoriadne zásluhy o rozvoj SR v oblasti športu, ako aj za mimoriadne šírenie dobrého mena SR v zahraničí.

„Je to veľká pocta, ale aj záväzok do tohto i budúceho roka, v ktorom nás čakajú storočnice. Tento rok jubilejný 100. ročník a na budúci rok rovná stovka Medzinárodného maratónu mieru, obrovské množstvo práce,“ pridal sa B. Koniar - muž, ktorý šéfuje najstaršiemu maratónu v Európe a druhému najstaršiemu maratónu na svete, ktorý láka každoročne tisícky bežcov z celého sveta a počet divákov, ktorí lemujú bežeckú trať v košických uliciach, prekračuje často aj 100-tisíc.

„To dojatie z okamihu, keď som tam stál s pani prezidentkou, sa ťažko opisuje. Priznávam, že sa mi podlamovali kolená,“ dodal B. Koniar, ktorý MMM v roku 1991 absolvoval ako pretekár i organizátor a ktorý svoje skúsenosti a zážitky zo zákulisia maratónu opísal v knihe Život ako maratón.

Futbalová reprezentácia Kamerunu do 17 rokov.
Šokujúce výsledky! Až 21 z 30 hráčov Kamerunu neprešlo vekovým testom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});