Anketa NIKÉ Športovec mesiaca za december 2022: Vlhová ukončila rok na tróne

Žiadne prekvapenie! Víťazkou v ankete NIKÉ Športovec mesiaca december 2022 sa podľa očakávania stala zjazdárka Petra Vlhová (27).
  • Zdroj: TASR

Žiadne prekvapenie! Víťazkou v ankete NIKÉ Športovec mesiaca december 2022 sa podľa očakávania stala zjazdárka Petra Vlhová (27).

V závere roka dosiahla vo Svetovom pohári tri pódiové umiestnenia - 3. miesto v obrovskom slalome a slalome v Sestriere a 2. miesto v obrovskom slalome v Semmeringu. Tieto úspechy jej vyniesli zaslúžené prvenstvo!

Najlepšia slovenská športovkyňa za rok 2022 Petra Vlhová mala v decembri množstvo súťažných podujatí, v ktorých síce nedosiahla žiadny triumf, ale napriek tomu tromi pódiovými miestami potešila množstvo fanúšikov. „Chcela som v Semmeringu vyhrať, pretože v hľadisku bolo množstvo divákov, ktorí ma prišli podporiť, ale nevyšlo to. Napriek tomu bol rok 2022 pre mňa úžasný, veď v Pekingu som si splnila sen a získala zlatú medailu,“ povedala pre RTVS Petra Vlhová, ktorá sa tešila na vianočné sviatky, ktoré strávila v kruhu najbližších.

V ankete, ktorá sa obnovila od roku 2021 za spolupráci stávkovej spoločnosti NIKÉ, Petra tentoraz jednoznačne triumfovala pred plavcom Richard Nagyom a tretie miesto zhodne obsadili hokejisti Slovenska so stolnými tenistami Pištejom a Balážovou.

December 2022

1. Petra Vlhová (zj. Lyžovanie)

2. Richard Nagy (plávanie)

3. hokejisti SR a Ľubomír Pištej – Barbora Balážová (stolný tenis)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});