Petra Vlhová ukončila prvú časť sezóny: Prečo ešte nevyhráva?

Drie, ale výsledky trochu zaostávajú za očakávaním. Petra Vlhová (27) absolvovala v prvej časti sezóny Svetového pohára jedenásť štartov. ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Drie, ale výsledky trochu zaostávajú za očakávaním. Petra Vlhová (27) absolvovala v prvej časti sezóny Svetového pohára jedenásť štartov. A hoci sa päťkrát dostala na stupne víťazov, nevyhrala ešte ani raz.

FOTOGALÉRIA: Vlhová ukončila prvú časť sezóny: Prečo ešte nevyhráva?

Vlani v rovnakom období sa v pretekoch predstavila osemkrát, pričom trikrát zvíťazila, dvakrát bola druhá, raz tretia a body brala aj za jednu štvrtú a jednu piatu priečku...

Vlhová už po zisku olympijského zlata priznala, že ťažko hľadala motiváciu. V rakúskom Semmeringu doplatila na virózu. Sama nevedela, či bude mať sily, aby sa postavila súperkám zoči-voči. Prekonala sa a vzhľadom na okolnosti sú jej výsledky viac ako dobré (druhá a siedma v obrovskom slalome a štvrtá v slalome).

„Mrzí ma, že to nevyšlo s útokom na pódium. Dala som do toho všetko a v cieli som bola rada, že som sa usadila na čele. Napokon z toho bolo štvrté miesto." 

„Trať už bola trochu rozbitá, snažila som sa o plynulú jazdu. V záverečných pretekoch sezóny to nevyšlo s pódiovým umiestnením, no celý rok bol pre mňa úžasný, veď v Pekingu som si splnila sen a získala titul olympijskej šampiónky v slalome,“ povedala pre RTVS v cieli 2. kola Vlhová, ktorá presne pred 10 rokmi práve v Semmeringu debutovala v SP a obsadila 11. priečku.

HĽADÁ VLAŇAJŠIU FORMU

Slovenská hviezda je bojovníčka, ale momentálne nemá takú formu ako jej súperka Mikaela Shiffrinová. Američanka, ktorá má na konte omnoho viac úspechov ako Peťa, sa stále vie vyhecovať na maximum. Aj v Semmeringu zažiarila a vyhrala všetky tri disciplíny.

„Vždy chceme byť čo najvyššie a ideálne na pódiu, ale dopadlo to takto. Prvé kolo som trochu pokazila, druhé bolo lepšie. Vzhľadom na to, že som pred podujatím vôbec rozmýšľala, či odštartujem, to dopadlo dobre. Som bojovníčka, chcela som byť na štarte a som rada za prvý deň, keď som dosiahla druhé miesto. Dnešok a včerajšok nebol ideálny, ale celkovo sme spokojní,“ dodala 27-ročná Slovenka.

BUDE ODDYCHOVAŤ

Vlhová využije pár dní voľna, aby sa pred náročným januárovým programom dala dokopy. Ten pravdepodobne veľa napovie o tom, ako sa vyvinie boj o malé glóbusy v točivých disciplínach. „Budem oddychovať, v januári nás za týždeň čakajú tri slalomy a dva obráky. Bude to náročné,“ povedala olympijská šampiónka pre RTVS.

Svetový pohár pokračuje 4. a 5. januára dvomi slalomami v hlavnom meste Chortvátska, Záhrebe. Lyžiarky sa odtiaľ presunú do slovinskej Kranjskej Gory, kde budú 7. a 8. dva obráky. Supertýždeň uzavrie slalom v rakúskom Flachau (10. januára).

Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová.
Shiffrinová vystrúhala veľkú poklonu Vlhovej: Úžasné, čo dokázala! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk