Vlhovej prvé kolo nevyšlo, na najrýchlejšiu stráca viac ako sekundu

Prvé kolo jej nevyšlo! Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej (27) sa úvodné kolo obrovského slalomu v rámci Svetového pohára v rakúskom Semmeringu ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Prvé kolo jej nevyšlo! Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej (27) sa úvodné kolo obrovského slalomu v rámci Svetového pohára v rakúskom Semmeringu nepodarilo podľa predstáv.

FOTOGALÉRIA: Peťa Vlhová

Na najlepšiu po prvom kole, Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú, stratila 1,42 sekundy. Petra bola priebežne po prvom kole na siedmom mieste.

"Nebolo to úplne ideálne. Snažila som sa zopakovať jazdu z utorňajšieho 2. kola, no spravila som tam viacero chýb. Snažila som sa bojovať. Pódium nie je ďaleko. Všetko je možné, uvidíme," uviedla Vlhová pre RTVS.

Na druhej priečke figuruje Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,22), tretia je Talianka Marta Bassinová (+0,81).

Slovenka nevyťažila z toho, že trať 1. kola staval jej asistent trénera Matej Gemza. Na druhom medzičase mala už takmer sekundové manko na Gutovú-Behramiovú a jej strata ešte narástla. Švajčiarke zľadovatená trať sadla a v cieli bol z toho suverénne najrýchlejší čas, ktorý neohrozila ani Shiffrinová. Američanka rovnako ako v utorok najlepšie zvládla hornú pasáž, no v ďalších sektoroch trate za Gutovou-Behramiovou zaostala.    

Na snímke Slovenka Petra Vlhová, ktorá skončila na druhom mieste, pózuje na pódiu s pohárom po pretekoch obrovského slalomu žien.
Vlhová v Semmeringu s rovnakým číslom: Oproti súperkám má jednu výhodu Zobraziť článok

Druhé kolo má štart o 13.00 hod.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});