Problémy s tým mala aj Shiffrinová! Veľavravná reakcia Vlhovej: Bolo to naozaj náročné!

Pre Petru Vlhovú (27) bol sobotňajší obrovský slalom Svetového pohára najmä bojom s podmienkami. Slovenská lyžiarka sa však s nimi popasovala ...

Pre Petru Vlhovú (27) bol sobotňajší obrovský slalom Svetového pohára najmä bojom s podmienkami. Slovenská lyžiarka sa však s nimi popasovala dobre a napokon si v talianskom Sestriere vybojovala tretie miesto. Na túto priečku sa v prebiehajúcej sezóne postavila po tretí raz.

Fotogaléria

Vlhová po 1. kole viedla, v druhom však klesla o dve pozície, keď za víťaznou domácou Martou Bassinovou zaostala o štyri desatiny. Dostala sa pred ňu ešte aj Švédka Sara Hectorová. "Ja som spokojná, mám pódium. Ale človeka mrzí, že po prvom kole vedie a potom spadne na tretiu priečku. Ale bolo to dnes ťažšie," povedala 27-ročná lyžiarka pre TASR.

Narážala na podmienky, keďže v údolí Val di Susa napadlo počas uplynulých dní niekoľko desiatok centimetrov nového snehu. Trať upevňovali organizátori celú noc, ale povrch bol o čosi mäkší, čo robilo problémy aj niektorým favoritkám. O priveľmi mäkkej podložke hovorila v cieľových priestoroch aj Američanka Mikaela Shiffrinová. "Po tom, ako napadol sneh sa spravilo to, že niektoré brány boli tvrdé, niektoré mäkké a niekde bol taký ´cukor´. Urobili sa na svahu guličky. Bolo to veľmi hrboľaté. Bol to boj, ale išla som naplno a nakoniec je z toho tretie miesto," povedala Vlhová.

Podmienky sťažovali pretekárkam aj zmeny svetla. Štart bol situovaný v tieni, následne vyšli na slnko. Potom prešli opäť do tieňa, v cieli ich však zasa vítali ostré lúče. "Robí to problémy, ale tentokrát som to akosi nevnímala. Sústredila som sa viac na snehové podmienky na trati a preto som nevnímala zvyšok," vysvetlila Vlhová.

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Famózna Vlhová siahala na triumf, toto ju mrzí: Vychutnajte si jej finálovú jazdu! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});