Japonskí reprezentanti spôsobili po návrate domov doslova ošiaľ: Futbalistov vítali ako samurajov!

Japonská futbalová reprezentácia sa vrátila v stredu domov, keď prekvapila svet víťazstvami v skupinovej fáze nad Nemeckom a Španielskom ...

Japonská futbalová reprezentácia sa vrátila v stredu domov, keď prekvapila svet víťazstvami v skupinovej fáze nad Nemeckom a Španielskom na majstrovstvách sveta v Katare.

Fotogaléria

Nakoniec však hrdinskí samurajovia vypadli v osemfinále po infarktovom penaltovom rozstrele s Chorvátskom. Doma v Japonsku spôsobili doslova ošiaľ a dočkali sa preto búrlivého privítania.

Japonsko po prvý raz postúpilo do osemfinále na dvoch po sebe idúcich majstrovstvách sveta, ale prvé štvrťfinále si ešte nevybojovalo. Energickí hráči z krajiny vychádzajúceho slnka v skupine tvrdohlavo vzdorovali aj tým najväčším favoritom. Dostali sa tak na čelo ťažkej skupiny E. Veľké futbalové mocnosti ako Španieli a Nemci sa umiestnili až za nimi.

Na snímke vpravo ghanský reprezentant Baba Rahman v súboji.
Nový škandál na MS? Tvrdenia o kupovaní miesta na súpiske! Zobraziť článok

Niet preto divu, že po návrate domov vítali futbalistov ako hrdinských samurajov. Japonci si navyše počas pôsobenia na svetovom šampionáte určite získali srdcia aj nejedného nezainteresovaného fanúšika. "S individuálnymi schopnosťami a tímovým úsilím naši hráči dokázali, že môžeme byť konkurencieschopní na globálnej scéne," vyjadril sa hrdý japonský tréner Hajime Moriyasu.

Na internete už niekoľko dní koluje video, na ktorom sa Moriyasu poklonil ako uznanie fanúšikom, ktorí cestovali do Kataru, aby podporili svoj milovaný národný tím počas celého turnaja. "Po zápase s Chorvátskom si pamätám šokované tváre našich hráčov, z ktorých niektorí plakali a ukazovali svoju frustráciu. Prinútili ma myslieť si, že Japonsko raz prekročí osemfinále," sľúbil dojatý Moriyasu.

Cristiano Ronaldo nastúpil proti Švajčiarom až na záverečnú štvrťhodinu.
Ronaldo sa mal vyhrážať odchodom z reprezentácie: Portugalský zväz vydal jasné stanovisko Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});