Nový škandál na MS? Tvrdenia o kupovaní miesta na súpiske!

Bez vetra sa ani lístok nepohne. Najnovší škandál na MS v Katare sa týka fám, o kupovaní miesta na súpiske! Týka sa dvoch mužstiev, ktoré ...

Bez vetra sa ani lístok nepohne. Najnovší škandál na MS v Katare sa týka fám, o kupovaní miesta na súpiske! Týka sa dvoch mužstiev, ktoré sa so šampionátom rozlúčili už po skupinovej fáze – Kamerunu a Ghany.

Fotogaléria

Známy francúzsky športový novinár, ktorý odhalil mnohé škandály, Romain Molina, oznámil, že dvaja kamerunskí futbalisti a jeden ghanský hráč sa ocitli v Katare, pretože zaplatili za nomináciu! „Zaplatili len za to, aby boli v konečnej nominácii na MS,“ prezradil Molina. Tieto jeho tvrdenia okamžite vyvolali chaos na sociálnych sieťach a futbaloví fanúšikovia v Afrike hádajú mená hráčov, ktorí si mali zaplatiť cestu do Kataru.

Pokiaľ ide o Kamerun, ďalšie pochybnosti vzbudzuje správanie trénera, legendárneho Rigoberta Songa, keď na konferencii oznámil zoznam reprezentantov do Kataru. Zdalo sa, že mená všetkých 26 futbalistov, ktorých berie na majstrovstvá sveta, mu nie sú veľmi známe.

Možnosť vycestovať s národným tímom tak dostali Jerome Ngom Mbekeli (24) a Souaibou Marou (22), ktorí dovtedy odohrali v národnom tíme len tri zápasy. Marou zostal na tomto čísle, zatiaľ čo Mbekeli nastúpil v 86. minúte zápasu proti Brazílii a asistoval na víťazný gól.

Na snímke francúzsky útočník Kylian Mbappé oslavuje svoj gól.
Poplach vo francúzskom tíme: Kanonier Mbappé vynechal tréning! Zobraziť článok

Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by sa futbalisti dostali na majstrovstvá sveta týmto spôsobom, ale fanúšikovia Ghany veria, že našli hráča, ktorý zodpovedá profilu. Podľa ich názoru futbalista Chelsea Baba Rahman zaplatil za to, aby bol na veľkej scéne a pritiahol pozornosť klubu, ktorý ho v nasledujúcom období angažuje. Kvôli tomu zo zoznamu vypadol veľmi kvalitný Jeffrey Schlupp, štandardný hráč Crystal Palace.

Pripomeňme, že skôr sa špekulovalo, že niektorí futbalisti takto získajú národný dres a ich cena na trhu potom pri predaji stúpa. Ľudia, od ktorých si kúpili miesto v tíme, berú klubu percentá z ich predaja.

Bývalý reprezentant Ghany Kojo Poku (hral v rokoch 2004-2008) v marci 2016 tvrdil, že vie, že niektorí futbalisti si kupujú svoje miesto vo výbere "Čiernych hviezd". „Dokonca viem, že niektorí hráči platili školné deťom funkcionárov únie, aby sa dostali do národného tímu,“ povedal Poku.

Portugalský hráč Cristiano Ronaldo.
Ronaldo vyvolal na MS ďalší rozruch: Rázny odkaz trénerovi Portugalska! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});