Obranca Milan Jurčina o odchode do športového dôchodku: TOTO boli hlavné dôvody!

Verdikt sa nerodil ľahko, ale je definitívny! Bývalý hráč NHL a slovenský reprezentant Milan Jurčina (39) sa rozhodol ukončiť dlhú a ...
  • Zdroj: facebook (HC Sparta Praha)

Verdikt sa nerodil ľahko, ale je definitívny! Bývalý hráč NHL a slovenský reprezentant Milan Jurčina (39) sa rozhodol ukončiť dlhú a úspešnú kariéru. Naposledy hráč pražskej Sparty celkovo odohral na seniorskej scéne 1 118 súťažných duelov. Bol účastníkom troch ZOH a piatich MS. Zavesiť korčule na klinec sa rozhodol najmä pre zdravotné problémy, ale denníku Nový Čas povedal aj to, že už má prázdnu nádrž!

Odchovanec mikulášskeho hokeja uvažoval nad koncom kariéry už v lete, ale napokon ho vedenie pražského klubu zlomilo na poslednú sezónu. „Bol som už v lete po operácii členka a váhal som, či to už nezabalím. Sparta však chcela, aby som ešte potiahol, odovzdal skúseností mladším, tak sme sa dohodli,“ povedal na úvod pre Nový Čas Milan Jurčina.

Slovenský hokejista Milan Jurčina ukončil aktívnu hráčsku kariéru.
Dlhoročný reprezentant sa lúči s kariérou: Hral v NHL, na MS i olympiáde Zobraziť článok

„Lenže zranenia sa opäť ozvali počas sezóny, navyše došlo v klube k výmene trénera a prišli aj noví hráči do obrany. Už som trávil na ľade málo času a už ma hokej tak nenapĺňal. Niekedy treba urobiť rázne rozhodnutie a zbytočne koniec kariéry nenaťahovať. Raz to prísť musí a teraz nastal správny čas. Moja hokejová nádrž je prázdna, telo vyžmýkané, takže som to ukončil,“ pokračoval Milan, ktorému v piatkovom súboji urobila Sparta v domácom súboji proti Hradcu Králové krásnu domácu rozlúčku.

„Bolo to dojímavé, ďakujem Sparte, ale aj ostatným klubom, kde som pôsobil, za šancu a dôveru. Nič v kariére neľutujem, bola dlhá a budem mať naozaj krásne spomienky. Rovnako tak aj na slovenskú reprezentáciu,“ pokračoval bývalý hráč NHL, ktorý v najlepšej lige sveta strávil 7 sezón a odohral celkovo 451 duelov. A čo teraz plánuje robiť?

„Pred Vianocami si doprajem nejakú dovolenku a chcem zostať pri hokeji. Čoskoro by sa moja budúcnosť mala vyjasniť, potom sa verejnosť dozvie,“ dodal Jurčina, ktorý chce žiť v Prahe, ale bude chodiť aj do rodného Mikuláša.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});