Slovák Filip Vojsovič, ktorý má na starosti riadiaci systém, hovorí o zákulisí MS: Vidieť opitých fanúšikov je pre Katarčanov šok!

Hoci náš futbal chýba na prebiehajúcom šampionáte v Katare, nám sa podarilo vypátrať Slováka, ktorý nás zastupuje na turnaji. Bývalý ...
  • Zdroj: archív F.V.

Hoci náš futbal chýba na prebiehajúcom šampionáte v Katare, nám sa podarilo vypátrať Slováka, ktorý nás zastupuje na turnaji. Bývalý kameraman športovej televízie Filip Vojsovič (33) pracuje v dejisku turnaja ako dizajnér riadiaceho systému pre televízie.

Denníku Nový Čas v rozhovore prezradil, ako sa k tejto práci dostal, čo má na starosti, ako zatiaľ hodnotí organizáciu i ako to je s alkoholom či so suvenírmi.

FOTOGALÉRIA: Filip Vojsovič

Ako ste sa dostali k tejto práci?

V roku 2010 som začal pracovať v športovej televízii ako strihač a neskôr ako vedúci strihačov. Mal som na starosti aj on-air grafiku pre živé vysielania. Niekedy som bol aj kameraman, prípadne redaktor. Po štyroch rokoch som odišiel pracovať pre spoločnosť, ktorá sa na Slovensku a v Česku venuje systémovej integrácii v oblasti televízií. To znamená napríklad dodanie riešení na kľúč, ako sú prenosové vozy, štúdiá, prípadne celého televízneho objektu. Založil som potom vlastnú firmu a postupne začali prichádzať rôzne projekty z mnohých lokalít sveta.

Sú to vaše prvé MS či takéto podujatie?

Bol som aj na futbalovom Euro 2020, na MS žien vo Francúzsku 2019 a taktiež aj na Rugby World Cup 2019 v Japonsku.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});