Slafkovský hral v elitnej formácii, Montreal schytal poriadnu príučku

Hokejisti Buffala Sabres zvíťazili v nočnom stretnutí zámorskej NHL na ľade Montrealu Canadiens 7:2 a ukončili tak osemzápasovú sériu ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti Buffala Sabres zvíťazili v nočnom stretnutí zámorskej NHL na ľade Montrealu Canadiens 7:2 a ukončili tak osemzápasovú sériu prehier.

V drese domácich odohral slovenský útočník Juraj Slafkovský 14:22 minút a do štatistík si pripísal dve strely na bránku, blok a dve trestné minúty.

Osemnásťročný krídelník dostal šancu v druhom útoku s Christianom Dvorakom a Brendanom Gallagherom namiesto Mikea Hoffmana, ktorý nútene pauzuje pre zranenie v dolnej časti tela. Jednotka tohtoročného draftu má v 14 dueloch v prebiehajúcej sezóne na konte štyri body za tri góly a asistenciu.

Buffalo položilo základ výhry hneď v úvode, keď po dvoch minútach a trinástich sekundách viedlo 3:0. Montreal potom znížil na 2:4, no hostia pridali v treťom dejstve ďalšie tri góly.

V drese Sabres zažiaril Jeff Skinner, ktorý strelil dva góly a pridal tri asistencie, Tage Thompson mal bilanciu 1+3 a prvá lajna nazbierala dokopy päť presných zásahov a desať asistencií. Brankár Buffala Craig Anderson mal 29 úspešných zákrokov. Canadiens nepremenili ani jednu zo šiestich presiloviek.

Slovenský hokejista Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský (vľavo).
Slafkovský potvrdil, že je výnimočný: Ďalšie poníženie pre Wrighta! Zobraziť článok

Výsledky:

Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 7:2

Góly: 3. Caufield (Guhle, Savard), 34. Monahan (Dadonov, Wideman) – 1. Dahlin (T. Thompson, J. Skinner), 1. Peterka (Cozens, Quinn), 3. Tuch (Dahlin, J. Skinner), 32. J. Skinner (T. Thompson, Tuch), 44. Jokiharju (Tuch, T. Thompson), 47. T. Thompson (J. Skinner, Hinostroza), 55. J. Skinner (Cozens, Dahlin)

Los Angeles Kings - New York Rangers 3:5

Góly: 1. Fiala (Kempe, Kopitar), 7. Vilardi (Fiala, Doughty), 47. S. Walker (Kopitar, Kempe) – 23. Schneider (Chytil, Lafreniere), 33. Trocheck (R. Lindgren), 39. Kakko (Chytil, Lafreniere), 48. Kreider (Zibanejad), 60. Kreider

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk