Hodnota hráčov na MS vyráža dych: Po trávnikoch behá 15 miliárd eur

Pre niekoho maličkosť, pre niekoho nepredstaviteľná suma! Hneď dve inštitúcie si dali tú námahu a spočítali, kto má na svetovom šampionáte ...

Pre niekoho maličkosť, pre niekoho nepredstaviteľná suma! Hneď dve inštitúcie si dali tú námahu a spočítali, kto má na svetovom šampionáte v Katare najhodnotnejší tím.

Fotogaléria

Aj Futbalová sekcia Medzinárodného centra športových štúdií (CIES), aj spoločnosť Lloyd‘s posadila na prvú priečku mužstvo Anglicka. Prvá to urobila na základe prestupových súm, druhá na základe poistných zmlúv. Zaujímavá je aj celková hodnota všetkých mužstiev - 15 miliárd eur.

Marek Hamšík sa zápasom s Čile rozlúči so slovenskou reprezentáciou.
Súťaž k MS vo futbale 2022: Výhercovia dresov s podpisom Mareka Hamšíka Zobraziť článok

Najhodnotnejší tím v Katare má teda Anglicko, ktoré vo svojom úvodnom vystúpení zdolalo Irán 6:2 a ukončilo sériu šiestich prehier v rade. Je to 1,5 miliardy eur. Z tímu Anglicka pochádza aj futbalista, ktorý má najvyššiu cenu, je ním 19-ročný záložník Dortmundu Jude Bellingham, ktorého prestupová hodnota je 202 miliónov eur. Priečky na stupňoch obsadili očakávané mužstvá - druhá je Brazília (1,45 miliardy eur) s najhodnotnejším hráčom Viníciusom Jr. z Realu Madrid (200 mil. eur) a tretie Francúzsko (1,34 miliardy eur), z ktorého má najvyššiu cenu na prestupovom trhu Kylian Mbappé z Paris SG (185 mil. eur).

Chorvátsky futbalista Luka Modrič (vľavo) sa chystá k zakončeniu.
Vicemajster sveta začal šampionát remízou: Modrič a spol. nenašli na Maroko recept Zobraziť článok

Najvyššiu cenu má Anglicko aj podľa analýzy spoločnosti Lloyd‘s podľa poistnej hodnoty ich hráčov. Anglicko má odhadovanú poistnú sumu 3,65 mld. eur, nasleduje Francúzsko (3 mld. eur) a Brazília (2,9 mld. eur). Aj v tomto rebríčku sú najcennejšími individualitami Bellingham, Mbappé a Vinícius Jr.

Poradie:

1. Anglicko 1,5 mld. eur

2. Brazília 1,45 mld eur

3. Francúzsko 1,34 mld. €

4. Španielsko 1,2 mld. eur

5. Portugalsko 1,15 mld. eur

6. Nemecko 1,02 mld. eur

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});