Padne Shiffrinová na domácom svahu? Vlhová a jej tím mieri do Ameriky

Navonok spokojná, vnútorne však určite nie. Dve tretie miesta sú menej, ako Petra Vlhová (27) vo svojom najobľúbenejšom stredisku chcela.

Navonok spokojná, vnútorne však určite nie. Dve tretie miesta sú menej, ako Petra Vlhová (27) vo svojom najobľúbenejšom stredisku chcela.

Fotogaléria

Nečudo, veď dva roky po sebe v Levi vyhrala dvoje preteky. Najviac ju to však bezpochyby mrzí preto, že do jej stáda nepribudol šiesty sobík, ktorý by určite dostal meno po mame Zuzane. „Víkend vnímam pozitívne, dvakrát 3. miesto, môžeme byť spokojní. Nemôžeme len vyhrávať. Dala som do toho všetko, bolo to náročné. Konkurencia je veľmi vyrovnaná. Uvidíme, aké to bude v ďalších pretekoch. Druhé kolo som nešla najlepšie, ale opäť to vyšlo na pódium. Sú to prvé dva štarty sezóny a máme ich pred sebou ešte veľa. Budeme sa snažiť odstrániť chyby, ktoré som spravila,“ zhodnotila Vlhová v prenose JOJ Šport, narážajúc na fakt, že úspechy v Laponsku získala v minulosti skvelým výkonom v druhom kole.

„Teraz si musím oddýchnuť, trochu potrénovať a pripraviť sa na Killington,“ dodala Petra, ktorá priamo z Fínska zamierila so svojím tímom do USA, kde ju už cez víkend čakajú ďalšie preteky, a to obrovský slalom a slalom v Killingtone.

Rodáčke z Liptova patrí po úvodných pretekoch tejto zimy tretie miesto v priebežnom celkovom poradí i poradí v disciplíne. Za dve tretie priečky si pripísala 120 bodov. Líderkou oboch poradí je Američanka Shiffrinová, ktorá ovládla oba slalomy a získala 200 bodov.

Toto ju čaká najbližšie

Sobota - 26. novembra

16.00/19.00

Killington (USA) - obr. slalom

Nedeľa - 27. novembra

16.15/19.00

Killington - slalom

Na snímke zľava slovenská lyžiarka Petra Vlhová a Američanka Mikaela Shiffrinová po druhom kole slalomu žien Svetového pohára.
Shiffrinová to priznala na plné ústa: Vlhová? Takto som ju kopírovala Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});