Shiffrinová to priznala na plné ústa: Vlhová? Takto som ju kopírovala

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová (27) môže byť po úvodných pretekoch v Levi spokojná.

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová (27) môže byť po úvodných pretekoch v Levi spokojná.

Fotogaléria

Rodáčka z Colorada vyhrala vo Fínsku oba slalomy a bezchybne odštartovala nový ročník. Po víkende má na konte 49 víťazstiev v slalome, čo ju radí v histórii na prvé miesto medzi mužmi a ženami.

Slovenka Petra Vlhová, najväčšia konkurentka Shiffrinovej, finišoval v Levi dvakrát na treťom miesto. Naďalej platí, že keď Vlhová dokončila preteky v Levi, stále skončí v Top 3.

Američanka priznala, že slovenskú lyžiarku pred pretekmi kopírovala. Vlhová si kopec vo Fínsku vyskúšala vždy niekoľko dní pred pretekmi. Rovnakú stratégiu zvolila aj veľká rivalka. „Vedela som, že Petra tu trénovala, ja som to tak nikdy nerobila. Tak som si povedala, že to skúsim a uvidím, či to pomôže. Urobili tak aj ďalšie dievčatá,“ priznala Shiffrinová to, že kopírovala Vlhovú.

Novinári sa pýtali aj na jej rivalitu s Liptáčkou. „Každý sa pýta: kto je lepší – Petra alebo Mikaela? Ak obe z nás zajazdia trať naplno a bez chýb, potom je skutočne ťažko určiť, ktorá z nás vyhrá. To je na tom to vzrušujúce. Rada by som povedala, že zakaždým vyhrám ja, ale nie je to tak. Je to len o tom, ktorá z nás dokáže zajazdiť o maličký kúsok lepšie ako súperka," ozrejmila Američanka.

Magoni chce zo svojej novej zverenky urobiť univerzálku.
Rakúšanky v Levi sklamali: Fiasko okomentoval aj bývalý tréner Vlhovej Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});