Živý maskot Tour de France Dieter Diabol Didi Senft: Nový Čas si odložím

Zo Slovenska odchádzal so širokým úsmevom! Veď prečo by aj nie, druhý ročník cyklistického podujatia L’Etape Slovakia sa vydaril nad ...
  • Zdroj: anc

Zo Slovenska odchádzal so širokým úsmevom! Veď prečo by aj nie, druhý ročník cyklistického podujatia L’Etape Slovakia sa vydaril nad očakávania všetkých zúčastnených. Nechýbal na ňom ani legendárny fanúšik Diabol Didi, vlastným menom Dieter Senft (70), ktorého mediálna pozornosť mimoriadne potešila.

Rozosmieva ľudí všade, kde sa ukáže. Dieter Senft je legendárny nemecký fanúšik cyklistiky, ktorý je na pretekoch Tour de France a Giro d’Italia známy ako Didi the Devil alebo El Diablo.

Od roku 1993 ho bolo vidieť na mnohých etapách v kostýme červeného diabla, pri čom s obľubou robí rôzne grimasy či kreácie, ale na trať dokonca zvykol maľovať aj symboly trojzubca. Počas víkendového pobytu v Bratislave sa staral o dobrú náladu aj na podujatí L’Etape Slovakia, ktoré malo simulovať práve atmosféru Starej dámy.

Veselú postavičku sme pri tejto príležitosti zvýraznili aj v Novom Čase, čo samotného Didiho doslova nadchlo. Ako spätnú väzbu poslal fotografiu seba samého s výtlačkom najpredávanejších novín na Slovensku v rukách. „Odložím si ich do svojho múzea, ktoré chystám vo Švajčiarsku,“ odkázal so svojím povestným úsmevom na tvári.

„Tohto fanúšika som si všímal ešte pred tým, než som na Tour vôbec jazdil ja. Zaujímave je, že sa vôbec nemení. My všetci starneme, len tento človek je stále rovnaký. Som veľmi rád, že sa dostal na Slovensko. Dúfam, že ľudí bude rozosmievať ešte veľa rokov,“ povedal pre Nový Čas jeden z ambasádorov celého po­dujatia Peter Velits.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});