Svetová tenisová jednotka ukázala, že má srdce na správnom mieste: TOTO spravila so svojou odmenou!

Gesto hodné športovej hviezdy. Tenistka Iga Šwiateková (21) sa po neúspešnom finále turnaje WTA v Ostrave rozhodla, že finančnú odmenu ...
  • Zdroj: getty images

Gesto hodné športovej hviezdy. Tenistka Iga Šwiateková (21) sa po neúspešnom finále turnaje WTA v Ostrave rozhodla, že finančnú odmenu za akciu v Českej republike venuje na charitu. Získanú čiastku plánuje poslať poľskej organizácii zaoberajúcej sa ochranou duševného zdravia.

V nedeľňajšom finále jasná favoritka turnaja prekvapujúco v troch setoch nestačila na domácu tenistku Barboru Krejčíkovú. Napriek tesnej prehre ukázala, že má srdce na správnom mieste. Hneď po turnaji sa totiž oznámila, že celú finančnú odmenu venuje na dobročinné účely.

Prvé tehotenstvo zvládla bez komplikácií.
Cibulková prelomila mlčanie: Pohlavie dieťatka už poznáme! Tehotenské bruško jej pristane Zobraziť článok

​„Naozaj som tu chcela hrať dobre, aby som mohla darovať veľkú čiastku. Som rada, že som to mohla urobiť. A som šťastná, že svoje postavenie môžem využiť touto cestou," uviedla podľa Eurosportu poľská svetová tenisová jednotka.

„Chcem šíriť osvetu a informovať ľudí, že môžu využiť pomoc od druhých pokiaľ to potrebujú, prípadne môžu pomôcť ostatným," ešte dodala.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});