Lašák pred MS zavolá ešte jednému brankárovi: Inak už nikto nepríde

Slovenská hokejová reprezentácia sa momentálne pripravuje na svetový šampionát s trojicou brankárov.

Slovenská hokejová reprezentácia sa momentálne pripravuje na svetový šampionát s trojicou brankárov.

Fotogaléria

Ku Samuelovi Hlavajovi, Matejovi Tomekovi a Dávidovi Hrenákovi by mal čoskoro pribudnúť Stanislav Škorvánek. Tréner brankárov Ján Lašák ešte sleduje dvojicu Košičanov Jaroslav Janus a Dominik Riečický, no uviedol, že k spomínanej štvorici sa už zrejme nikto nepridá.

Hlavaj s Hrenákom odchytali minulotýždňové zápasy proti Švajčiarom, teraz k nim pribudol Tomek. "Sme radi, že prišiel. Volali sme mu a dali sme mu deň na rozmyslenie. Na druhý deň volal s nadšením, že chce zabojovať o flek. A to sa nám páči," uviedol Lašák. "Robím to tak vždy, chcem, aby si to doma rozobral. Chcem, aby bol o tom stopercentne presvedčený," dodal tréner brankárov SR.

Tomek mal našliapnuté k účasti na šampionáte aj vlani. Dvadsaťšesťročnému brankárovi však najskôr nevyšiel zápas s Českom (1:5), v ktorom inkasoval päť gólov z 28 striel. Pri prehre s Nemeckom (3:4 pp) chytal do 46. minúty a zo 17 striel prešli za jeho chrbát tri.

"Uvidíme, kam sa posunul. Ale bol už s nami v decembri Nemecku a tam ukázal, že sa posúva aj ľudsky. Nebol žiadny problém a v play off českej extraligy ukázal, že káru vie potiahnuť," dodal Lašák.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});