Valábik o výprasku Nemca: Očakávam pomstu! Musí sa vedieť ubrániť

Dostal nakladačku! Slovenský obranca Šimon Nemec (20) sa v NHL prvýkrát pobil, keď sa v noci na piatok dostal v zápase New Jersey s Torontom ...
  • Zdroj: koláž ŠČ, TASR

Dostal nakladačku! Slovenský obranca Šimon Nemec (20) sa v NHL prvýkrát pobil, keď sa v noci na piatok dostal v zápase New Jersey s Torontom do potýčky s Maxom Domim.

Syn legendárneho bitkára Tiea Domiho vyštartoval po Nemcovi po tom, ako sa slovenský obranca dostal pri mantineli do súboja s najlepším strelcom ligy Austonom Matthewsom. Bývalý tvrdý hokejový obranca Boris Valábik (38) pre Nový Čas celú akciu zhodnotil a jasne vysvetlil aj to, prečo sa draftovej dvojky vlastne vôbec nikto nezastal.

FOTOGALÉRIA: Boris Valábik hodnotí výprask Šimona Nemca

V samotnej bitke mal jednoznačne prevahu Domi, ten však dostal okrem päťminútového trestu aj dve za vyvolanie bitky a desať za nešportové správanie. „Domi po Nemcovi vyštartoval v momente, keď nebol nablízku žiadny spoluhráč. Bola to preto reálna bitka. Ak by sa ho niekto zastal, bol by to tretí hráč, ktorý by sa zapojil do bitky, za čo je suspendácia,“ začal svoje rozprávanie Valábik pre Nový Čas a hneď pokračoval: „Toto sú momenty, keď je dobré, aby sa hráč vedel zastať sám seba. Pôvod bitky bol vlastne v tom, že Šimon dohral fyzicky 68-gólového strelca Austona Matthewsa. Keby to bol ktokoľvek iný, nebolo by z toho nič. Najlepšieho strelca NHL však budú brániť všetci. Bolo by fajn, ak by sa Nemec aspoň ubránil, určite nemusel tú bitku vyhrať. Od neho ani nikto nečaká, že sa bude mlátiť, nesmie sa však zľaknúť,“ podotkol bývalý hráč dnes už neexistujúceho tímu Atlanta Thrashers.

Podľa neho budeme môcť v ich ďalšom vzájomnom zápase očakávať určitú formu odvety. „Bolo to nevyrovnané, preto očakávam v budúcnosti prípadnú reakciu zo strany New Jersey na Domiho a tým sa to vyrovná. Príde čas a miesto. Domi bude mať preto pred ďalším vzájomným zápasom určite zlý pocit. To už však Šimonovi nepomôže, takže pointa je opäť taká, aby sa naučil ubrániť hlavne samého seba. Určite sa už v Devils s ním niekto o tom rozpráva,“ myslí si Valábik, ktorý v minulosti v NHL taktiež raz vybehol po nováčikovi.

„Bolo to v Tampe proti Jamesovi Wrightovi. Prestal som ho biť v momente, keď som si uvedomil, že to je zelenáč. Nie všetci sú však takí, je to proste džungľa. Pamätám sa, že na ľade po mne vtedy ich bitkár Zenon Konopka kričal:'Veď to je nováčik!' Záleží na danom hráčovi, ako sa zachová. Ja som prestal a následne som sa pobil so samotným Konopkom. Pamätám si však aj bitku, keď mladý chalan padal už na ľad, ale rýchlo som mu ešte chytil rukou hlavu, aby si ju netreskol o ľad. Vnímal som to ako maximálne nebezpečné! Mňa tie bitky absolútne netešia, ale je to súčasť hokeja, ktorý je potom úprimný a chlapský,“ uzavrel Valábik.

Šimon Nemec v bitke s Maxom Domim
Nemec ako boxovací mech: Domi mu poriadne naložil Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});