Boris Valábik o hráčoch z KHL na MS v Česku: Mám informácie, že...

Na definitívny verdikt zo strany Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) ohľadom účasti hráčov z KHL na majstrovstvách sveta v Českej ...
  • Zdroj: instagram @borisvalabik

Na definitívny verdikt zo strany Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) ohľadom účasti hráčov z KHL na majstrovstvách sveta v Českej republike sa stále čaká. No bývalý obranca NHL a v súčasnosti televízny expert Boris Valábik prezrádza, akými informáciami k tejto téme disponuje.

FOTOGALÉRIA: Boris Valábik

Pôjdu hráči z KHL na MS v Česku? Definitívne rozhodnutie zo strany vedenia SZĽH stále nepadlo. Bývalý obranca NHL a v súčasnosti hokejový analytik a spolukomentátor Boris Valábik prezradil v rozhovore pre TVNOVINY.sk, akými informáciami k tejto téme disponuje.

"Všetci sú profesionáli. Tiež som zaregistroval to vyhlásenie Róberta Lantošiho a povedal som si, že by to nebolo dobré, keby to hráči takto vnímali. Ja však mám informácie, že väčšina hráčov kvôli tejto spoločenskej situácii tentoraz odmietlo reprezentáciu,“ prezradil Valábik.

Miroslav Šatan musel urobiť náročné rozhodnutie.
Tému, ktorá rozdeľuje spoločnosť, rozlúsknu v prospech hokejovej repre: Stopka pre hráčov z KHL?! Zobraziť článok

Vyzerá to tak, že slovenská reprezentácia sa na šampionáte v Česku predstaví bez hráčov z ruskej KHL. Podľa Valábika sa však našlo zopár výnimiek hráčov, ktorí boli ochotní reprezentovať. "Ostali tam dvaja, traja, ktorí by mali záujem reprezentovať. Bude to na rozhodnutí SZĽH, či pôjde cestou, že záleží na výkone, alebo či sa rozhodnú, že do toho nepôjdu. Do toho, či by mali ísť, alebo nemali, sa už miešať nebudem. Nie som v pozícii, aby som o tom rozhodoval, alebo vedel niečo zmeniť. Myslím si, že zväz sa už rozhodol, že tých hráčov jednoducho nepozve,“ dodal.

Je možné, že šéf zväzu Miroslav Šatan prinesie definitívne stanovisko po druhom prípravnom zápase Slovenska proti Švajčiarsku v Humennom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});