Slafkovskému sa črtá nová zmluva: TOUTO sumou môže prepísať históriu!

Slovenský útočník Juraj Slafkovský (20), ktorý oblieka dres tímu Montreal Canadiens, bude môcť už o pár mesiacov podpísať svoj nový kontrakt ...
  • Zdroj: TASR

Slovenský útočník Juraj Slafkovský (20), ktorý oblieka dres tímu Montreal Canadiens, bude môcť už o pár mesiacov podpísať svoj nový kontrakt v NHL.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Bývalý kapitán Montrealu Vincent Damphousse, ktorý je klubovou legendou, tvrdí, že Canadiens by mali začať čo najskôr konať. "Nebál by som sa 1. júla dať Jurajovi Slafkovskému kontrakt na osem rokov," hovorí.

Juraj Slafkovský aktuálne pôsobí v prvom tíme už druhú sezónu, v ktorej si doposiaľ v priebehu 69 zápasov pripísal 38 bodov za 15 gólov a 23 asistencií.

"Slafkovský si zaslúži byť odmenený. Naozaj nemôže zaostávať za zmluvami Nicka Suzukiho a Colea Caufielda. Pre mňa je to na osem rokov… Na osem rokov za osem miliónov dolárov," vyjadril sa Damphousse v rozhovore pre rádio 98,5 FM. Keby prišlo na jeho slová, slovenský útočník by si za toto obdobie prišiel na neuveriteľných 65 miliónov dolárov.

Na snímke ruskí fanúšikovia.
Ruská KHL vo vážnych problémoch: Súťaž sa po útoku teroristov rozhodla konať! Zobraziť článok

Juraj Slafkovský by tak prekonal rekord najvyššieho slovenského kontraktu v NHL, ktorý aktuálne drží Marián Hossa. Ten si v Chicagu Blackhawks na základe 12-ročnej zmluvy prišiel na 62,8 milióna dolárov.

"A hovorím, musia to podpísať čo najrýchlejšie. Ak v budúcom ročníku spraví 100-bodovú sezónu, čo urobíte? Nevidím nič, čo by zastavilo rast platového stropu," dodal.

Rakúska lyžiarka Christine Scheyerová oznámila koniec športovej kariéry
Vlhovej súperka už nemôže takto ďalej pokračovať: Končím! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});