Vegas si vybojoval siedmy zápas: Hrdinom Vancouveru lotyšský brankár

Hokejisti Vancouveru Canucks postúpili v play off zámorskej NHL do semifinále Západnej konferencie. V noci na sobotu vyhrali v šiestom ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Vancouveru Canucks postúpili v play off zámorskej NHL do semifinále Západnej konferencie. V noci na sobotu vyhrali v šiestom zápase série na ľade Nashvillu 1:0 a v ďalšej fáze ich čaká Edmonton.

Vegas si vybojovalo siedmy zápas, keď zdolalo na domácom ľade Dallas 2:0.

O jediný gól hostí sa postaral Pius Suter, ktorý skóroval 99 sekúnd pred záverečnou sirénou. Brankár hostí Arturs Silovs vykryl 28 striel a zaznamenal svoj prvý shutout v NHL. Suter skóroval po asistencii Brocka Boesera, ktorý ho našiel backhandovou prihrávkou spoza bránky. Canucks sú v play off ako víťaz Pacifickej divízie, do vyraďovačky postúpili prvýkrát od roku 2020.

Víťazný gól úradujúcich majstrov z Vegas strelil v 50. minúte Noah Hanifin. Na konečných 2:0 zvýšil 19 sekúnd pred koncom do prázdnej bránky Mark Stone. Čisté konto s 23 zákrokmi mal za domácich Adin Hill. Dosiahol tak desiaty shutout v kariére, tretí v play off a premiérový v tohtoročnej vyraďovačke.

Play off NHL - 1. kolo:

Štvrťfinále Západnej konferencie - 6. zápasy:

Vegas - Dallas 2:0

Góly: 50. Hanifin, 60. Stone (W. Karlsson, Pietrangelo)/stav série: 3:3/

Nashville - Vancouver 0:1

Góly: 59. P. Suter (Boeser)/konečný stav série: 2:4, Vancouver postúpil/

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});