Djokovič po fiasku v Indian Wells vynechá Miami: Už maká na antuke, aj kvôli olympiáde

Stiahol sa z obehu! Novak Djokovič (36) zjavne ťažko znáša, že v Indian Wells skončil už v treťom kole, a tak urobil celkom nečakaný ...
  • Zdroj: Northfoto

Stiahol sa z obehu! Novak Djokovič (36) zjavne ťažko znáša, že v Indian Wells skončil už v treťom kole, a tak urobil celkom nečakaný krok: odhlásil sa z turnaja v Miami! Správu najskôr oznámil srbský novinár Saša Ozmo, o pár hodín to však bolo aj oficiálne.

Hviezdny Srb, ktorý sa na spomínanej dvojici turnajov tešil 11-krát z výhry, zbalil kufre a odišiel domov trénovať, keďže jeho forma má ďaleko od tej, ktorú by si želal.

FOTOGALÉRIA: Djokovič po fiasku v Indian Wells vynechá Miami

Jeho forma naozaj nie je taká, ako by sa od svetovej jednotky očakávalo. A vlastne sa to ťahá od novembra minulého roka, keď vyhral Turnaj majstrov. Odvtedy však prehral štyri z 13 zápasov a v polovici marca je bez jediného sezónneho triumfu! Po poslednej prehre tento týždeň v Indian Wells, kde nečakane prehral s talianskym lucky loserom a 123. hráčom sveta Lucom Nardim, kritizoval vlastný slabý výkon a priznal, že sa točí v nejakom negatívnom kruhu a nedarí sa mu priblížiť k svojmu ideálnemu výkonu.

Nečudo, že sa rozhodol oželieť Miami a sústredí sa na antukovú časť tenisového roka, ktorej vrcholom tento rok nebude ani tak Roland Garros, ale parížska olympiáda, ktorá sa bude konať asi dva mesiace po antukovom grandslame. Jeho ďalším turnajom by malo byť od 7. apríla Monte Carlo, kde od triumfu v roku 2015 nepostúpil sedemkrát za sebou cez štvrťfinále.

Treba však dodať, že hoci v marci vyhral len jeden zápas a vynechá Miami, svetovou jednotkou ostane. Pred svojimi prenasledovateľmi Carlosom Alcarazom a Jannikom Sinnerom má stále dostatočný náskok, ktorý by však po Miami mohol byť minimálny (teoreticky 175 bodov).

Talentovaná tenistka Renáta Jamrichová.
Jamrichová môže podľa odborníkov urobiť dieru do tenisového sveta: Ako nezabiť Renčin talent? Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});