Šéf Neapola sa buchol po vrecku: Lobotkovi a spol. núka exkluzívnu prémiu za postup cez Barcelonu!

V hre je veľký športový i finančný úspech! Futbalisti SSC Neapol by mohli zachrániť nevydarenú sezónu postupom do štvrťfinále Ligy majstrov. ...
  • Zdroj: TASR/AP

V hre je veľký športový i finančný úspech! Futbalisti SSC Neapol by mohli zachrániť nevydarenú sezónu postupom do štvrťfinále Ligy majstrov. To by však museli v odvete prejsť cez Barcelonu, s ktorou doma remizovali 1:1.

FOTOGALÉRIA: Stanislav Lobotka

Na zvýšenie motivácie Partenopei pribehol prezident klubu Aurelio De Laurentiis. Podľa denníka Gazzetta dello Sport sľúbil Lobotkovi a spol. prémiu 10 miliónov eur, ak sa prebojujú do najlepšej osmičky kontinentu.

Na štadióne Camp Nou však pôjde o ešte viac, ako len o postup. Pokračovanie v európskych pohároch môže dať Neapolu šancu postúpiť na majstrovstvá sveta klubov v roku 2025, na ktorých sa prvýkrát zúčastní 32 tímov.

Tréner Barcelony Xavi Hernandez.
Xavi vychválil Slováka: Chcel by som ho v Barcelone! Bol by rozdielovým hráčom Zobraziť článok

„V hre je kopec peňazí a možnosť rozšíriť si obzory na globálnej úrovni. Skrátka, veľmi bohaté jedlo. A preto chce Aurelio De Laurentiis za každú cenu sedieť za týmto stolom," napísali talianske noviny.

Na snímke Dávid Hancko a Stanislav Lobotka.
Internacionáli prognózujú, kto sa stane Futbalistom roka 2023: Lobotka alebo Hancko? Zobraziť článok

Každý klub zhrabne len za účasť na MS klubov okolo 50 miliónov eur. Víťazstvo nad Barcelonou by znamenalo pre mužstvo trénera Francesca Calzonu veľkú šancu, aby sa jeho tím priblížil k účasti na tomto štedro dotovanom podujatí.

Odporúčame z TIVI.sk
 
});