O osude trénera Tuchela je rozhodnuté: Opustí lavičku Bayernu?

Nemecký futbalový tréner Thomas Tuchel (53) po sezóne ukončí svoje pôsobenie na lavičke Bayernu Mníchov. O jeho predčasnom odchode rozhodlo ...
  • Zdroj: TASR/AP

Nemecký futbalový tréner Thomas Tuchel (53) po sezóne ukončí svoje pôsobenie na lavičke Bayernu Mníchov. O jeho predčasnom odchode rozhodlo vedenie klubu v uplynulých dňoch.

FOTOGALÉRIA: Thomas Tuchel

Tuchel pôsobil v tíme obhajcu titulu od 24. marca minulého roka a zmluvu mal platnú do roku 2025. Informovala o tom agentúra DPA.

"V dobrom a otvorenom rozhovore sme dospeli k spoločnému rozhodnutiu ukončiť v lete našu spoluprácu," uviedol generálny riaditeľ klubu Jan-Christian Dreesen v oficiálnom vyhlásení.

Kouč prevzal funkciu po Julianovi Nagelsmannovi a pod jeho vedením v sezóne 2022/23 Bavori vypadli vo štvrťfinále Nemeckého pohára s SC Freiburgom (1:2). Vo štvrťfinále vlaňajšej Ligy majstrov nestačili na neskoršieho víťaza Manchester City. Bayernu sa napokon podarilo získať titul iba v Bundeslige, keď vo finále zdolal Borussiu Dortmund.

Talian už pod Vezuvom pôsobil ako asistent trénera.
Molnár kritizuje rozhodnutie Calzonu: Reprezentácia je pre neho teraz druhoradá! Zobraziť článok

Mníchovčanom hrozí, že súčasná sezóna sa pre nich po 12 rokoch skončí bez zisku titulu. V Nemeckom pohári vypadli už v druhom kole, keď prekvapivo podľahli treťoligovému 1. FC Saarbrücken 1:2. V osemfinále Ligy majstrov prehrali úvodný zápas na pôde Lazia Rím 0:1. V boji o majstrovský titul Bavori strácajú po 22 odohratých dueloch na vedúci Bayer Leverkusen osem bodov.

Renáta mala zo slávnosti veľkú radosť a úsmevy rozdávala na všetky strany.
Spartak si uctil svetovú jednotku: Jamrichovej tlieskali viac ako futbalistom Zobraziť článok

Tuchel sa však aj napriek opakovaným neúspechom pokúša doviesť sezónu do úspešného konca. Meno jeho nástupcu zatiaľ klub neoznámil.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});