Nemecký futbal prepisoval históriu: V akcii prvá hlavná trénerka

Sabrina Wittmannová má za sebou debut v pozícii historicky prvej hlavnej trénerky v mužskom profesionálnom futbale v Nemecku. V premiére ...
  • Zdroj: TASR/DPA

Sabrina Wittmannová má za sebou debut v pozícii historicky prvej hlavnej trénerky v mužskom profesionálnom futbale v Nemecku. V premiére na lavičke treťoligového Ingolstadtu si cez víkend pripísala remízu, keď jej zverenci ratovali bod až v nadstavenom čase.

Minulý týždeň Wittmannová dočasne nahradila na lavičke tímu Michaela Köllnera. Ingolstadt v nedeľu remizoval doma s o záchranu bojujúcim Mannheimom 1:1, keď domácim aspoň bod zachránil vyrovnávajúcim gólom v 95. minúte Dán Sebastian Grönning. "Bolo to vzrušujúce, rovnako ako dni pred zápasom. Veľa z toho, čo sme natrénovali, sme už dokázali zrealizovať za tri dni. Z toho sa teším," povedala Wittmannová po svojom debute pre DPA. "Počínala si skvele," pochválil ju kapitán tímu Lukas Fröde.

Slovenský futbalista Vladimír Weiss ml. v drese Slovana.
Vlado Weiss ml. išiel s pravdou von: Končí?! Zobraziť článok

Či jej klub ponúkne predĺženie spolupráce aj na budúcu sezónu, zatiaľ nie je jasné. Ingolstadt figuruje na 11. mieste v tretej lige, ktorá je najnižšou profesionálnou úrovňou v Nemecku. Vlani sa Marie-Louise Etaová stala prvou asistentkou trénera v bundesligovom Unione Berlín, no medzi "profíkmi" ešte žiadna žena v Nemecku nepôsobila v úlohe hlavnej trénerky.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});