Molnár kritizuje rozhodnutie Calzonu: Reprezentácia je pre neho teraz druhoradá!

Nový tréner Francesco Calzona (55) chcel mať Mareka Hamšíka (36) po svojom boku nielen v národnom tíme, ale aj v Neapole.
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Nový tréner Francesco Calzona (55) chcel mať Mareka Hamšíka (36) po svojom boku nielen v národnom tíme, ale aj v Neapole.

FOTOGALÉRIA: Francesco Calzona

To isté si želal aj prezident SSC Aurelio De Laurentiis (74). Realita je však iná. Súčasný tímový manažér našej reprezentácie ponuku na návrat pod Vezuv, kde prežil najkrajšie obdobie kariéry, nateraz odmietol. „Chce sa viac venovať svojej rodine a trénovaniu chlapcov v jeho akadémii, čo ho veľmi baví. S Neapolom má dobré vzťahy, dvere k prípadnej spolupráci v budúcnosti sú stále otvorené,“ povedal pre Nový Čas Marekov otec Richard.

Ľubomír Moravčík (58), osemfinalista MS 1990: Nezaslúži si kritiku fanúšikov

Pokiaľ je to angažmán v Neapole iba do konca sezóny, tak v tom nevidím problém s dosahom na reprezentáciu. Bude mať dosť času venovať sa jej pred začiatkom šampionátu. Navyše má v štábe niekoľko asistentov i Mareka Hamšíka, ktorí môžu sledovať situáciu s hráčmi. Calzona vybojoval postup z kvalifikácie, kde odviedol s mužstvom dobrú robotu. Je v kurze, preto si nezaslúži kritiku fanúšikov. Zväz urobil správne rozhodnutie.

Ján Mucha (41), osemfinalista MS 2010: Bol by hlúpy, keby to neprijal

Bol to veľký sen Calzonu byť prvým trénerom Neapola. Bol by hlúpy, keby to neprijal. Mužstvo čakajú v marci dva prípravné zápasy, v máji sú v pláne dva kempy. Viesť dva tímy v krátkodobom horizonte nie je nič výnimočné. Pokračovať v tom aj po šampionáte by z praktického hľadiska už nebolo možné. Nie som toho názoru, že by po prijatí ponuky z Neapola nemal pokračovať pri našej reprezentácii. Bolo by to voči Calzonovi neúctivé.

Ladislav Molnár (63), 24-násobný reprezentant SR: Asi je génius, že to všetko stihne

Dostal šancu v Serie A, na ktorú dlho čakal ako asistent. Nečudujem sa mu, že ju prijal. Podľa mňa je teraz pre neho naša reprezentácia druhoradou záležitosťou. Prioritu má Neapol, preto všetko nasvedčuje tomu, že by mal skončiť pri národnom tíme. Keď zväz súhlasil s rokovaniami s Neapolom, tak mu vlastne udelil výnimku. Kto bude robiť prípravu na EURO? Čo sa rozkrája? Potom je Calzona asi génius, že stihne oboje. To sa nedá.

Calzona povedie 4 mesiace Neapol i našu reprezentáciu.
Francesco Calzona povedie do konca sezóny aj SSC Neapol: Zarobí poriadny balík! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});