Kližan zahviezdil pred očami priateľky Kormúthovej: Silný odkaz pre všetkých pochybovačov!

Bodová mašina sa pomaly rozbieha! Uplynulý víkend bol pre Martina Kližana (34) vskutku výnimočný, nakoľko dokázal získať svoje prvé dva ...

Bodová mašina sa pomaly rozbieha! Uplynulý víkend bol pre Martina Kližana (34) vskutku výnimočný, nakoľko dokázal získať svoje prvé dva body do rebríčka ATP po troch rokoch od svojho odchodu do tenisového dôchodku.

Fotogaléria

O to viac to bola chvíľa oslavná, keďže tento triumf prišiel na turnaji v nemeckom Koblenzi pred očami jeho priateľky, bývalej moderátorky RTVS Kiky Kormúthovej.

Kližan, ktorý sa v tejto sezóne rozhodol vrátiť do profesionálneho tenisového kolotoča, zdolal v prvom kole kvalifikácie challengerového turnaja Francúza Mathiasa Bourguea, ktorý zápas v prvom sete za stavu 3:1 pre Slováka skrečoval. Kližan má zároveň po tejto výhre odkaz pre mladých športovcov, ale aj všetkých pochybovačov, ktorí sa možno obávajú riskovať vo svojom živote. V 34-och rokoch si totiž prešiel hlbokou sebareflexiou a zároveň má aj dostatok skúseností na to, aby sa nebál poslať odkaz, ktorý by mal primárne rezonovať s jeho mladšími kolegami z kurtov. „Chcel by som mladým tenistom odkázať, aby sa nebáli vyjsť zo svojej komfortnej zóny pri trénovaní a prekonávaní svojich cieľov! Aby sa nebáli riskovať a vsadiť kartu na to, že sa raz stanú profesionálnymi hráčmi,“ povedal Kližan pre Nový Čas a jedným dychom pokračoval ďalej.

Slovenská nádejná tenistka Renáta Jamrichová.
Jamrichová ovládla juniorské Australian Open, zostáva však skromná: Peniaze si odkladám do obálky! Zobraziť článok

„Trénerom by som chcel odkázať, aby sa začali viac vzdelávať, aby neboli len poskokmi systému a aby to robili srdcom. Rodičom by som chcel odkázať, aby sa venovali svojim deťom, aby viac žili ich tenisom a aby sa krotili pri zasahovaní do tréningového procesu s riadnym trénerom. Klubom by som chcel odkázať, aby vyšli zo svojej ulity, aby sa nebáli zmeny pri voľbách do štruktúr STZ pre nových ľudí, ktorí to s tenisom myslia úprimne zo srdca a aby prestali fungovať iba na báze komercie,“ dodal Kližan a na koniec nezabudol ani na vedenie nášho tenisového zväzu, s ktorým už dlhšiu dobu vedie vojnu. „STZ by som chcel odkázať, aby prestali míňať státisíce eur na neperspektívnych, starých a nevýkonných hráčov v NTC a radšej opäť založili tréningové centrá od prípravky, kde budú hrať najmenšie deti do 8 rokov za symbolickú sumu,“ uzavrel Kližan.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});