Číňan odbehol maratón, no v cieli ho diskvalifikovali: Neuveríte prečo!

Ten dôvod šokuje, ale aj pobaví! 52-ročný bežec prezývaný „Strýko Čen“, ale aj „Fajčiarsky brat“, dokončil tohtoročný maratón v Xiamen.
  • Zdroj: reprofoto/youtube

Ten dôvod šokuje, ale aj pobaví! 52-ročný bežec prezývaný „Strýko Čen“, ale aj „Fajčiarsky brat“, dokončil tohtoročný maratón v Xiamen.

FOTOGALÉRIA: Maratón

Zabehol ho za tri hodiny a 33 minút. V cieli maratónu v čínskom Xiamen z ho ale úžasného dôvodu diskvalifikovali. Celú trať totiž odbehol s cigaretou v ústach. Nie jednou, počas behu si zapaľoval jednu za druhou!

Útočník Nitry Samuel Buček touto fotkou oznámil, že sa stal otcom.
Radosť v rodine Samuela Bučeka: Najlepší hráč ligy má syna! Zobraziť článok

"Organizátori mužove výsledky, aj keď jeho výkon je viac než úctyhodný: 42 kilometrov a niečo absolvoval za tri hodiny a 33 minút, neuznali a diskvalifikovali ho," napísal denník Toronto Sun.

„Necivilizované správanie bežcov, ako je fajčenie, šliapanie po záhonoch a zelených plochách, ktoré má vplyv na bezpečnosť pretekov a ostatných pretekárov, bude mať za následok diskvalifikáciu.“ Týmto paragrafom 2.12 súťažného poriadku odôvodnili organizátori diskvalifikáciu muža.

Austrálsky tenista Nick Kyrgios.
Búrlivák Kyrgios pripúšťa koniec kariéry: Láka ho táto práca! Zobraziť článok

Zaujímavé je, že to nebolo prvýkrát, čo tento muž podobným spôsobom absolvoval maratón, pred dvoma rokmi absolvoval vzdialenosť za tri hodiny a 36 minút a skončil na 574. mieste z viac ako 1 500 bežcov a vlani zabehol o minútu lepší čas ako teraz. Vždy fajčil celú dobu!

Karlos Vémola na plagáte k filmu ukázal všetky svoje deti.
Vémola vyšiel s kožou na trh: Toľko detí! S koľkými ženami má potomkov? Zobraziť článok

Tento paragraf je sa v pravidlách Čínskej atletickej asociácie objavil len minulý rok, pretože dovtedy sa nepovažovalo za porušenie pravidiel, ak niekto absolvoval maratónsku vzdialenosť pri fajčení. Kanadské noviny však poznamenali, že fajčenie pri behu bolo nepochybne neuváženým krokom súťažiaceho, ktorý však jeho súperom na trati zjavne neprekážal, keďže mu v cieli zatlieskali, že maratónsky beh dokončil.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});