Forsterová s Gajanovou sú už v JAR ako doma: Z divočiny do Paríža!

Obrovská drina a horúce počasie! Naše atlétky-olympioničky Viktória Forsterová (22) a Gabriela Gajanová (24) finišujú ďalšiu fázu prípravy ...
  • Zdroj: ig/VikyForster,ig/GabiGajanova

Obrovská drina a horúce počasie! Naše atlétky-olympioničky Viktória Forsterová (22) a Gabriela Gajanová (24) finišujú ďalšiu fázu prípravy na olympijské hry v Paríži.

Opäť sa rozhodli pre juhoafrické prostredie v meste Potchefstroom, ktoré už veľmi dobre poznajú. Okrem tvrdej práce na horúcom slnku majú za sebou aj kopu zábavy, pričom ani tentoraz nechýbalo divoké safari.

FOTOGALÉRIA: Forsterová s Gajanovou sú už v JAR ako doma

V letných horúčavách juhoafrickej krajiny sa naše atlétky tvrdo pripravujú na nadchádzajúce olympijské hry v Paríži. V scenérii Potchefstroomu, kde sa teploty pohybujú na extrémnych úrovniach, naše baby odhalili svoju neuveriteľnú odhodlanosť a silu v neúnavnej snahe dosiahnuť olympijský vrchol. Avšak ich príprava nie je len o neustálej drine a zhone na trati. Počas voľných chvíľ sa Forsterová s Gajanovou vybrali napríklad aj na dobrodružné safari, kde si oddýchli a načerpali nové sily v exotickom prostredí juhoafrickej divočiny.

„Podmienky sa nám v Potchefstroome veľmi zapáčili. Minulý rok bolo super ešte to, že tu nebolo ani tak veľa atlétov. Bohužiaľ, tento rok je ich tu až veľmi veľa. Ťažšie sa tu preto pohybuje. Ale keďže je tu trávnatý štadión aj normálny atletický, tak sa dá tréning vždy naplánovať tak, aby sa všetko stihlo odbehať. Sú tu super podmienky a vidieť slovenské tváre na štadióne je taktiež skvelé,“ vyjadrila sa v minulosti Forsterová pre Nový Čas.

Čo sa týka safari, vždy je to obrovská zábava plná prekvapení. „Safari je atrakcia, ktorú na Slovensku nezažijete. Je to proste zážitok! Minulý rok sme na safari boli vôbec prvýkrát. Tento rok sme išli tak, že sme tam aj prespali. Stráviť noc tam bolo úžasné. Zažili sme aj to, že nám išiel oproti slon, ale ony sa boja viac áut ako my ich,“ dodala šprintérka Forsterová. Nadšenie spolu s ňou zdieľa aj jej kolegyňa Gajanová. „Je tu krásne slnečné počasie, ale čo je najdôležitejšie, sú tu hlavne výborné podmienky na prípravu,“ rozplývala sa Gajanová pre Slovenský atletický zväz.

Potchefstroom - mesto horúčav, kde sa rodia šampiónky

- Vyznačuje sa extrémnymi teplotami, kde sa v apríli teploty pohybujú od chladných nocí okolo 15 °C až po horúce dni s teplotami viac ako 30 °C.

- Mesto je známe svojou športovou kultúrou a významnými športovými podujatiami, čo ho robí obľúbeným cieľom pre športovcov z celého sveta.

- Okolie Potchefstroomu ponúka úžasné prírodné scenérie a bohatstvo divočiny, čo robí z tohto miesta ideálny únik do prírody.

- Domov pre North-West University, čo pridáva celému miestu mladistvú energiu a dynamiku do jeho atmosféry.

- Potchefstroom má bohaté kultúrne dedičstvo, ktoré sa odráža v jeho histórii, architektúre i umeleckých dielach.

Talentovaná Nemka si poriadne skomplikovala kariéru. (ilustračná fotografia)
Talentovaná Nemka si poriadne skomplikovala kariéru: Nekompromisný trest za doping! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});